Pesto pasta
Je kunt de pesto van te voren maken. Hij blijft in een afgesloten pot, zeker 1 week goed in de koelkast. Als je de pesto klaar hebt staan, heb je dit gerecht in no-time op tafel. Erg handig dus voor een drukke doordeweekse dag.
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Pesto

    Was de basilicum. Pel de knoflook en snijd hem grof. Doe de basilicum samen met de olie, knoflook en pijnboompitten in de blender. Rasp ondertussen de kaas. Als de basilicum met de olie en pijnboompitten pulp is, doe je het over in een schaaltje. Nu kun je de kaas toevoegen. Als je de pesto nog iets te dik vind, kun je eventueel extra olijfolie toevoegen. Voeg tot slot geheel naar eigen smaak peper en zout toe.
  2. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Snipper ondertussen de ui, snijd de tomaten in vieren en was de spinazie.
  4. Doe een scheutje olie in een pan. Bak de ui met de garnalen 3 minuten. Voeg de spinazie toe en laat het in de pan een minuut of 2 slinken. Als het goed is, is nu ongeveer de pasta klaar. Giet het de spaghetti af en voeg ze toe aan de garnalen, spinazie en sjalotjes. Roer het geheel even door.
  5. Tot slot voeg je de basilicum en tomaten toe met 6 Ć  8 eetlepels pesto en roer alles nog eens goed door. Direct serveren.