Pesto pasta

pesto pastaSimpel, lekker en snel op tafel. Misschien anders dan verwacht, is deze pasta niet groen van de pesto, maar meer aubergine. De pesto is namelijk gemaakt van paarse basilicum.

De smaak wijkt niet echt af van de bekende groene basilicum variant. Ik heb een hele berg basilicum (het laatste van het land) en besluit van al het paarse kruid, wat neerkomt op 80 gram blaadjes, pesto te maken. Dit is meer pesto dan ik nodig heb voor de pasta, maar met de rest weet ik ook wel raad.

Van het restant van de pesto maak ik aardappelsalade. Ik gebruik het recept voor aardappelsalade van deze site en vervang de mosterddressing voor pesto. Vervolgens vervang ik de augurken voor 3 eetlepels zwarte olijven en 2 eetlepels ingelegde bietjes. Je hebt ineens een hele andere salade op deze manier. Ik heb ook nog een klein kropje eikenblad sla. Deze meng ik er, na het even te wassen, doorheen. Samen met een gebakken kipfiletje, heb ik alweer een heerlijk gerecht voor morgen!

Terug naar de Pesto pasta. Je kunt eindeloos variëren op de Pesto pasta. Hierbij wat suggesties:

  • Voor dit recept gebruik ik 200 gram spinazie, een handje groene basilicum, nog wat garnalen en sjalotjes.
  • Voeg de tomaten met basilicum salade toe en houd het vegetarisch.
  • Krokant gebakken spekjes samen met 200 gram snijbonen, een handje groene basilicum en 2 sjalotjes.
  • De Pest pasta zonder verdere toevoegingen als bijgerecht bij de avondmaaltijd.

Je kunt de pesto van te voren maken. Hij blijft in een afgesloten pot, zeker 1 week goed in de koelkast. Als je de pesto klaar hebt staan, heb je dit gerecht in no-time op tafel. Erg handig dus voor een drukke doordeweekse dag.

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar om dit recept te maken is het volgende kookgerei erg handig: blender, rasp, pan, snijplank en mes

Recept Pesto pasta

Pesto pasta
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Je kunt de pesto van te voren maken. Hij blijft in een afgesloten pot, zeker 1 week goed in de koelkast. Als je de pesto klaar hebt staan, heb je dit gerecht in no-time op tafel. Erg handig dus voor een drukke doordeweekse dag.
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Pesto pasta
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Je kunt de pesto van te voren maken. Hij blijft in een afgesloten pot, zeker 1 week goed in de koelkast. Als je de pesto klaar hebt staan, heb je dit gerecht in no-time op tafel. Erg handig dus voor een drukke doordeweekse dag.
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
350 gram Garnalen
150 gram Spaghetti
3 Sjalot
200 gram Spinazie
80 gram Basilicum Pesto - is voldoende voor 4 personen
40 gram Oude kaas Pesto - is voldoende voor 4 personen
65 gram Pijnboompitjes Pesto - is voldoende voor 4 personen
1 teen Knoflook Pesto - is voldoende voor 4 personen
1 deciliter Olijfolie Pesto - is voldoende voor 4 personen
Peper en zout (naar smaak)
Porties: personen
Instructies
  1. Pesto

    Was de basilicum. Pel de knoflook en snijd hem grof. Doe de basilicum samen met de olie, knoflook en pijnboompitten in de blender. Rasp ondertussen de kaas. Als de basilicum met de olie en pijnboompitten pulp is, doe je het over in een schaaltje. Nu kun je de kaas toevoegen. Als je de pesto nog iets te dik vind, kun je eventueel extra olijfolie toevoegen. Voeg tot slot geheel naar eigen smaak peper en zout toe.
  2. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Snipper ondertussen de ui, snijd de tomaten in vieren en was de spinazie.
  4. Doe een scheutje olie in een pan. Bak de ui met de garnalen 3 minuten. Voeg de spinazie toe en laat het in de pan een minuut of 2 slinken. Als het goed is, is nu ongeveer de pasta klaar. Giet het de spaghetti af en voeg ze toe aan de garnalen, spinazie en sjalotjes. Roer het geheel even door.
  5. Tot slot voeg je de basilicum en tomaten toe met 6 à 8 eetlepels pesto en roer alles nog eens goed door. Direct serveren.