zonder suiker
Heerlijk genieten van perpernoten op het Sinterklaasfeest, zonder suiker? Het kan met dit recept! Zelf bakken kost wat tijd, maar levert ook veel voorpret en een leuke activiteit – met kinderen – op! Naast suikervrij is dit recept ook nog eens vegan en optioneel glutenvrij.
Een recept van FEEST! zonder suiker.
Ingrediënten
100 gram
(glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
100 gram
(glutenvrij) amandelmeel
80 gram
dadelpoeder
60 gram
kokosolie
3 eetlepels
plantaardige melk
1/2 theelepel
Zout
1/2 theelepel
Bakpoeder
2 theelepels
speculaaskruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten in een kom en kneed er met je handen een samenhangend deeg van. Maak van het deeg balletjes van ongeveer 1 cm doorsnede. Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes licht aan en bak ze in ongeveer 25 minuten bruin. Laat ze vóór het serveren helemaal afkoelen. Bewaar ze in een luchtdicht bakje.