Pavlova taart
Pavlova’s bittersweet symphony is net anders dan de standaard Pavlova. Met koffie, citrusvruchten, kardemom merengue en pistache nougat; een showstopper!
Porties Prep Tijd
12Personen 15Minuten
Kook Tijd
3Uur
Porties Prep Tijd
12Personen 15Minuten
Kook Tijd
3Uur
Ingrediënten
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 110 C en zet alle ingrediënten klaar
 2. Kademom merengueKARDEMOM MERENGUE – Recept en werkwijze

  Bij het splitsen van de eieren doe je 4 van de 6 eierdooiers in een schaaltje voor de koffie custard.

  Zet de merengue zeker 2 uur in de oven. Ondertussen gaan we alles maken wat we er op willen leggen!
 3. koffie custardKOFFIE CUSTARD – Recept en werkwijze

  Gebruik de 4 eierdooiers die je over hebt van de merengue. De overige 2 eierdooiers kun je voor een ander recept gebruiken, bijvoorbeeld voor mayonaise.
 4. Pistage nougatPISTACHE NOUGAT – Recept en werkwijze

  Zet alvast een bakblik klaar met bakpapier, zodat je de gekarameliseerde nootjes straks gelijk op het bakpapier kunt storten.
 5. ONTVELLEN (uitsnijden) VAN SINAASAPPEL OF MINEOLA – De werkwijze wordt helder uitgelegd in de hulpvideo.  Bewaar de uitgesneden partjes los van de frambozen tot gebruik in de koelkast. Ze zijn nu kwetsbaar, dus verstandig om er niet door te roeren.
 6. Alle onderdelen zijn klaar, inmiddels moeten de ca. 2 uur voorbij zijn, de oven kan dus uit en laat de merengue in de oven afkoelen.

  Als alle onderdelen zijn afgekoeld, hebben we als het goed is de slagroom en meegekookte vanilleboon nog over. Schraap alle eventueel achter gebleven vanillezaadjes uit de boon en meng het door room. Klop de slagroom lobbig.

  Ruim alle rommel op. Je kunt de losse onderdelen nu nog zeker 2 dagen bewaren en als je niet van plan bent de taart direct te eten, wacht dan ook met het samenstellen tot je de taart nodig hebt.
 7. Zet de spullen dan klaar voor het samenstellen van Pavlova ’s bitter sweet symphony: De presenteerschaal, 3 lepels, een schaar, de merengue, custard, slagroom, fruit en nougat.

  Leg de merengue op de gewenste presenteer schaal. Knip de randen van het bakpapier af in plaats van het te verwijderen. Neem van mij aan: “de kans op breken bij verwijdering is ENORM!”

  Roer de koffie custard goed door, schenk het met de vanille slagroom in het midden van de merengue tot een beetje een gemarmerd effect ontstaat.

  Schik de partjes mineola of sinaasappel en frambozen er boven op.

  Verdeel als laatste de grove pistache nougat nog over het fruit en serveer direct.