Een heerlijke pastinaaksoep. Serveer deze maaltijdsoep met ambachtelijk gebakken brood, of eet hem gewoon lekker zo.
Porties | Bereidingstijd |
4 | 15 minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
15 minuten | 30 minuten |
|
|
Een heerlijke pastinaaksoep. Serveer deze maaltijdsoep met ambachtelijk gebakken brood, of eet hem gewoon lekker zo.
|
Ingrediënten
1
middelgrote ui kleingesneden
2 teentjes
Knoflook
1 tl
kerriepoeder
2 cm
verse gember geraspt
400 gram
Pastinaak schrappen en in stukjes snijden
500 ml
Groente- of kruidenbouillon van blokje
200 ml
volle melk
1 klontje
Roomboter
200 gram
spekblokjes
Instructies
- Verwarm de boter in een pan. Voeg de kleingesneden ui, de kerrie, de geraspte knoflook en gember toe en laat het bakken tot de ui glazig is. Voeg dan de geschrapte en in stukjes gesneden pastinaak toe samen met de bouillon. Laat dit 15 minuten koken tot de pastinaak gaar is.
- Pureer dan het geheel, bijvoorbeeld met een staafmixer, en laat het afkoelen.
- Bak de spekjes uit. Doe de spekjes in een apart schaaltje, zodat iedereen naar wens spekjes kan toevoegen.
- Voeg voor het serveren de melk toe aan de soep en warm hem nog even goed door.