Paksoi met kikkererwten
Paksoi met kikkererwten is lekker bij een stukje vlees, maar kan ook vegetarisch met rijst, quinoa of (parel)couscous. Kikkererwten zijn een goede aardappelvervanger. Ik bak ze over het algemeen met een beetje peper en zout en zo kun je ze vergelijken met een smaakvoller variant van een “ine mine” krieltje.
Porties Prep Tijd
3personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
3personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Giet de kikkererwten af en laat ze even uitlekken. Zet een pan op met een scheutje olie. Als de olie warm is doe je de kikkererwten in de pan.

    LET OP: De kikkererwten willen op een gegeven moment uit de pan springen, doe dan een deksel op de pan of dek de pan af met aluminiumfolie om de kikkers in de pan te houden!
  2. Zet een 2e pan op het vuur. Doe er een ca. 2 deciliter water in en breng het aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in het water ca. 5 minuten. Giet af en laat het even in de pan staan.
  3. Maak onder tussen de paksoi schoon en snijd de steel en het blad in reepjes. Doe de paksoi stelen bij de kikkererwten, die als het goed is, nu knapperig beginnen te worden. en bak deze 5 minuten samen. Voeg de Italiaanse kruidenmix toe.

    fijngesneden chinese bieslookSnipper de Chinese bieslook.

    Voeg de Chinese bieslook samen met het paksoi blad en de broccoli toe aan de kikkererwten. Bak het geheel nog eens 5 minuten en het is klaar.