Paksoi met kikkererwten

Paksoi met kikkererwten is lekker bij een stukje vlees, maar kan ook vegetarisch met rijst, quinoa of (parel)couscous. Kikkererwten zijn een goede aardappelvervanger. Ik bak ze over het algemeen met een beetje peper en zout en zo kun je ze vergelijken met een smaakvoller variant van een “ine mine” krieltje.

Chinese BieslookHet is lekker om er een sappige groente bij te eten zoals paksoi, broccoli, bloemkool en een klassieker in dit huis is kikkererwten met zuurkool en eendenbout, maar daar is het nu het seizoen nog niet voor, dus deze komt later op de site. In mijn landgoedpakket zit een bijzonder kruid dat ik hierbij wil uitproberen; Chinese bieslook. Het is een smaakcombinatie van bieslook en knoflook. Ik besluit dan ook mijn gebruikelijke uitje en knoflook weg te laten en te vervangen voor 5 stuks Chinese bieslook.

Verder had nog een klein restje broccoli over, deze doe ik erbij. Ik ga vanavond niet voor vegetarisch, wij eten er een heerlijke entrecote bij van een Bilthovense koe van Boerderij nieuw Burenveld. Deze is heerlijk van smaak en heerlijk mals.

Als je kiest voor vegetarisch, dan is het lekker om door de rijst, quinoa of (parel)couscous nog een uitje te snipperen en er een pepertje door te doen of een beetje chili poeder met eventueel ook wat geraspte citroenschil voor wat frisheid. Een pittig bijgerecht is lekker bij deze paksoi met kikkererwten.

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: mes, snijplank, pan

 Recept Paksoi met kikkererwten

Paksoi met kikkererwten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Paksoi met kikkererwten is lekker bij een stukje vlees, maar kan ook vegetarisch met rijst, quinoa of (parel)couscous. Kikkererwten zijn een goede aardappelvervanger. Ik bak ze over het algemeen met een beetje peper en zout en zo kun je ze vergelijken met een smaakvoller variant van een "ine mine" krieltje.
Porties Prep Tijd
3 personen 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
3 personen 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Paksoi met kikkererwten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Paksoi met kikkererwten is lekker bij een stukje vlees, maar kan ook vegetarisch met rijst, quinoa of (parel)couscous. Kikkererwten zijn een goede aardappelvervanger. Ik bak ze over het algemeen met een beetje peper en zout en zo kun je ze vergelijken met een smaakvoller variant van een "ine mine" krieltje.
Porties Prep Tijd
3 personen 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
3 personen 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
100 gram Broccoli
Peper en zout naar smaak
Porties: personen
Instructies
  1. Giet de kikkererwten af en laat ze even uitlekken. Zet een pan op met een scheutje olie. Als de olie warm is doe je de kikkererwten in de pan.

    LET OP: De kikkererwten willen op een gegeven moment uit de pan springen, doe dan een deksel op de pan of dek de pan af met aluminiumfolie om de kikkers in de pan te houden!
  2. Zet een 2e pan op het vuur. Doe er een ca. 2 deciliter water in en breng het aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in het water ca. 5 minuten. Giet af en laat het even in de pan staan.
  3. Maak onder tussen de paksoi schoon en snijd de steel en het blad in reepjes. Doe de paksoi stelen bij de kikkererwten, die als het goed is, nu knapperig beginnen te worden. en bak deze 5 minuten samen. Voeg de Italiaanse kruidenmix toe.

    fijngesneden chinese bieslookSnipper de Chinese bieslook.

    Voeg de Chinese bieslook samen met het paksoi blad en de broccoli toe aan de kikkererwten. Bak het geheel nog eens 5 minuten en het is klaar.