Toen deze grappige muismeloen in het landgoedpakket binnenkwam, keek ik toch even raar op. Uitgaande van het uiterlijk (en de naam) verwachtte ik een soort mini-watermeloen, Ik sneed hem dus gelijk open om de rode binnenkant te bewonderen… Van binnen ziet de muismeloen er echter uit als een komkommer en zo smaakt hij ook.
De muismeloen smaakt naar een kant-en-klare komkommersalade. Hij wordt ook wel olijfkomkommer genoemd. Hij heeft een fruitig zuurtje (citrus-achtig), maar hij is absoluut niet echt zuur, vooral fris als een komkommer. Heerlijk om zo te snoepen, toch is het natuurlijk ook een ontzettend leuk ding (als je er aan kunt komen) om hem bij een dinertje te gebruiken. Bovendien hoef je er dan nauwelijks nog iets mee te doen, alles zit er al in!
De plant groeit oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en Mexico. Hier worden deze vruchten vaak ingelegd in azijn en als augurk gegeten. Ik vind dat zonde! Ze zijn heerlijk door salades, probeer de volgende combinaties maar eens:
Muismeloen, tomaat, feta, paprika, lente ui en wat gemengde bladsla
Muismeloen, aardbeien, basilicum, balsamico dressing en Pecorino (of oude kaas) schilfers
Leuk feitje: De muismeloen staat in Mexico bekend om zijn bijdrage aan celvernieuwing. Ze zeggen daar dat door heel veel van deze schattige muismeloentjes te eten, je weer jong wordt! Gelukkig geeft deze plant een grote opbrengst 😉 …
Vandaag serveer ik hem als amuse (hapje vooraf aan een diner) op een tegeltje in een amuse lepel met een beetje goede olijfolie erover en een klein zoutsnippertje. Heeft eigenlijk helemaal geen recept meer nodig, maar toch zal ik het even onder elkaar zetten.
Kookgerei
Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken het koken gemakkelijker: theelepel
Recept Muismeloen amuse
Muismeloen amuse
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
De muismeloen smaakt naar een kant-en-klare komkommersalade in de vorm van een "olijf". Vandaag serveer ik hem als amuse (hapje vooraf aan een diner) met een beetje goede olijfolie erover en een klein zoutsnippertje. Heeft eigenlijk helemaal geen recept meer nodig, maar toch zal ik het even onder elkaar zetten.
Porties
Prep Tijd
1amuse
2minuten
Porties
Prep Tijd
1amuse
2minuten
Muismeloen amuse
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
De muismeloen smaakt naar een kant-en-klare komkommersalade in de vorm van een "olijf". Vandaag serveer ik hem als amuse (hapje vooraf aan een diner) met een beetje goede olijfolie erover en een klein zoutsnippertje. Heeft eigenlijk helemaal geen recept meer nodig, maar toch zal ik het even onder elkaar zetten.
Was de muismeloen en leg hem in een klein schaaltje of op een (amuse) lepel. Giet er een theelepel olijfolie over en maak het af met een paar zoutschilfers of wat gemalen zeezout.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.