Dit recept is ingezonden door Cynthia. Het is lente! Daarom een heerlijke vegetarische stamppot van mosterdblad met zoete aardappel en geroosterde kikkererwten.

proef je regio

Kookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Lees even het recept door voordat je begint om te bepalen wat je nodig hebt en improviseren kan natuurlijk altijd!

Tot grote teleurstelling van Aap (het reuze konijn), werd de mizuna (mosterdblad) niet aan hem voorgeschoteld, maar verdween het in een zeer smakelijke en vegetarische mosterdblad stamppot van zoete aardappel met geroosterde kikkererwten.

Wat had Aap graag álle blaadjes gegeten, hij moest het doen met deze ene...

De smaak van rucola gaat goed samen met mosterdblad. Als je rucola lekker vind, voeg dan gerust een handje aan de stamppot toe!

Het is een vegetarische stamppot. Als je er vlees bij wil eten, zou het een runderworstje of gehaktbal kunnen zijn met een pittige Dijon mosterd.

De stamppot is gemaakt van een combinatie van groene en rode mosterdblad. Rood is licht pittig, maar als je de groene proeft, dan weet je direct waarom men het mosterdblad noemt!

Een andere naam voor mosterdblad is mizuna of bladmosterd. Op de site vind je enkele heerlijke smoorgerechten, bijvoorbeeld deze mizuna schotel of bladmosterd met tonijn, maar ook een heerlijke frisse salade met mosterdblad.

Oftewel een veelzijdige lentegroente!