Mizuna schotel
Mizuna, ook wel Japanse mosterd genoemd, is een soort bladmosterd. Bijzonder in deze mizuna schotel met mei raapjes, appel en de broccoliaanzet. (ik gebruik voor dit recept de stelen, maar níet de roosjes)
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de mei raapjes en de broccoli stelen. Snijd ze in blokjes van ca. 1 bij 1 cm. Bewaar de roosjes in een bakje of zakje in de koelkast tot gebruik.

    Zet een pan op met de olie en boter. Doe de raapjes en broccoli in de pan en bak het geheel, al roerend, een minuut of 3. Voeg de tijm toe en blus af met het water.
  2. Schil ondertussen de appel en snijd deze ook in blokjes van ca. 1 bij 1 cm. Voeg de appel toe aan de raapjes en broccoli.

    Was de mizuna en snijd hem in reepjes. Doe het in de pan bij de rest en zet het vuur lager. Bak tot het vocht verdampt is nog ongeveer een minuut of 5.

    Pluk de ui bloemen en verdeel ze over de mizuna schotel.

    Peper en zout naar smaak toevoegen.