Millefeuille van aardappel
Millefeuille van aardappel is in mijn Franse week eens wat anders dan de aardappel gratin. Hij is op smaak gebracht met Provençaalse kruiden; tijm, rozemarijn, lavendel, peper en zout. Geen knoflook, die zou dit elegante gerechtje overheersen.
Porties Prep Tijd
4personen 10 minuten
Kook Tijd
50minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10 minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de aardappel. De schil kun je laten zitten. Schaaf de aardappel met de dunschiller in plakjes en vang alle plakjes op in 1 kom. Doe de olijfolie door de aardappelschijfjes en meng het met je handen door, tot alles bedekt is met een dun laagje olie. Rasp de citroen schil boven de aardappel en meng het er doorheen. Meng de kruiden door elkaar, met wat peper en zout naar eigen smaak.
  3. Vul 4 bakjes met de laagjes aardappel en verdeel het kruidenmengsel er tussen en er overheen. Kruimel als laatste de geitenkaas over de millefeuilles van aardappel en schuif ze in de oven.
  4. millefeuille van aardappel in de ovenVolg het recept van Aardappelchips en schuif deze bakplaat boven de 4 ovenschaaltjes. Zet het samen 30 minuten in de oven, dan zijn de chips klaar. Vervolgens laat je de Millefeuilles nog 15 à 20 minuten onafgedekt in de oven staan. De chips zijn natuurlijk een lekker voorafje nu!