Mandarijnen cupcakes
Mandarijnen zijn volop verkrijgbaar op dit moment en we hebben een kistje clementines gekocht. Vandaag maak ik mandarijnen cupcakes.
Porties Prep Tijd
6cupcakes 2uur
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
6cupcakes 2uur
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Was de mandarijnen.

    Boen de schil goed schoon. Om ze langer houdbaar te maken, wordt er soms een waslaagje op de schil gespoten. Dit is niet altijd schadelijk (bijv. bij biologische teelt), maar ik verwacht ook niet dat het gezond is, omdat men er toch vanuit gaat dat de schil weggegooid wordt…

    Doe de mandarijnen in een pan met water en kook ze 1,5 uur op zacht vuur. Giet de mandarijnen af en laat ze afkoelen.

    Deze stap kun je van te voren doen.
  2. Doe de mandarijnen met de eieren en de olie in een blender, mix het tot 1 gladde massa.

    Doe ondertussen alle droge ingrediƫnten in een mengkom.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet het bakblik met cupcakevormpjes klaar. Vet het bakblik ligt in als je geen papieren cups gebruikt.

    Meng de mandarijnen en eieren door de meel, suiker, zout, 1 theelepel kardemom en bakpoeder tot alles 1 geheel is.

    Schep de mix in de vormpjes en vul ze tot ca. 1,5 cm onder de rand.
  4. Bak de cupcakes 20 minuten op 180 graden tot ze beginnen te bruinen. Maak ondertussen van de yoghurt, kaneel honing en 0,5 theelepel kardemom de yoghurtsaus.
  5. De cupcakes, kun je makkelijk 1 week bewaren in de koelkast. Ze zijn de 2e en 3e dag misschien nog wel lekkerder dan direct na het bakken.