Een chique toepassing van mijn simpele makreel salade is “Le Makreelsalade”. Ik was vanmiddag hapjes aan het maken voor bij de borrel. Onder de indruk van het kleuren schouwspel dat zich onder mijn ogen afspeelde, wilde ik hier iets mee doen.
Oranje snack paprikaatjes, room witte makreelsalade met groen en wit-roze Egyptische ui, knalgroene rucola pesto, zeer rijpe en rode kleine trostomaatjes en een wit-gele knoflook citroendressing. Verder had ik in de vensterbank nog paarse bieslook bloemen staan. Dit werd “Le Makreelsalade”.
Bieslook bloemen zijn volgens mij een bekend gezicht. Het zijn de paarsige bloemetjes die in bollen boven de bieslook uitstijgen. De bloemen drogen mooi en houden hun kleur en een licht frisse uiensmaak. Ze smaken lekker door soepen, salades, kruidenboter en zijn een leuke manier om gerechten te garneren die een uien smaak kunnen hebben. De andere bloem in de foto (rechts) is een Egyptische ui.
Dit zou een prachtig voorgerecht of tussengerecht kunnen zijn van een diner. Het is ook weer heel simpel om te maken en je kunt het voorbereiden. Nu had ik de rucola pesto en makreel salade al gemaakt, dus dat maakt het wel een beetje vals spelen, maar dat kun jij ook doen!
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: mooi servies, snijplank en mes. |
Recept
Porties |
2 Personen |
|
Een chique toepassing van mijn simpele makreel salade is "Le Makreelsalade". Dit zou een prachtig voorgerecht of tussengerecht kunnen zijn van een diner. Oranje snack paprikaatjes, room witte makreelsalade met groen en wit-roze Egyptische ui, knalgroene rucola pesto, zeer rijpe en rode kleine trostomaatjes en een wit-gele knoflook citroendressing en om het af te maken nog enkele bieslook bloemen.
|
- Snijd het kroontje van de snack paprika en haal de zaadlijsten er uit. Vul de paprika's met makreel en leg ze in de koelkast.
Snijd de tomaat in vieren en snijd de zaadlijsten er uit. Leg op elk partje een theelepel pesto.
Pluk de kleine paarse bieslook bloemen los van de bol en bewaar ze op een bordje. - Snijd 6 plakjes (ca. 0,5 cm) van de gevulde snack paprika's. en leg ze op het bord. Leg de tomaatjes er tussen. Garneer met een theelepel dressing, de bieslook bloemen, peper en zout.