Mais op de kolf
Mais op de kolf is super simpel en staat snel op tafel. Eet je buikje rond aan de mais, of serveer het heel bescheiden naast een gemengde bladsalade en een tartaartje of gegrild kipfiletje. Mais past bij veel gerechten en is bovendien een uitstekend bijgerecht bij de BBQ.
Porties Prep Tijd
2personen 1minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 1minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Ontdoe de mais van zijn groene “jasje” en de “haren”. Houd hem aan beide uiteinden goed vast en breek hem door midden. Als dit niet lukt kun je eventueel ook een groot scherp mes gebruiken, maar voor mij werkt de breekmethode beter.
  2. Vul een pan met water en leg de maiskolven erin. Breng het water aan de kook en kook de mais in ongeveer 10 minuten gaar.

    Besmeer de mais op je bord dun met roomboter en bestrooi met zout (naar smaak).