Toen ik in Amerika woonde, was het feest als de suiker mais van het land kwam. Ik snapte in eerste instantie de ophef niet zo. Ik kende mais alleen uit Nederlandse supermarkten en dat was nu niet heel bijzonder… Snel begreep ik waarom we kilo’s gingen halen en familie en vrienden werden uitgenodigd, zodat we die eerste oogst samen konden klaarmaken en eten. Wat was dit inderdaad LEKKER! Zo zoet, sappig en knapperig, ik ga er acuut van watertanden.
Als je mij vorige week gevraagd had welk eten ik nu nog mis uit Amerika, zou deze verse suiker mais er zeker bij gezeten hebben. Tot ik de suiker mais proefde uit de moestuin van Landgoed Vollenhoven. Ik zou ze naast elkaar moeten eten om het verschil te proeven, maar vanuit de herinnering zou ik zweren dat deze minstens zo lekker is als de suiker mais van toen. Ik ben in mijn nopjes!!
Hoe eet je deze lekkernij? Voor mij is daar maar 1 antwoord op, zo van de kolf met roomboter en zout. Alhoewel de meningen in mijn huishouden verdeeld zijn. Mijn man houd niet van kluiven, hij snijd de mais zo van de kolf op zijn bord en hij hoeft ook de roomboter en het zout niet. Tja geef hem eens ongelijk… Het is ook zonder boter en zout al fantastisch, waar zou je dan moeilijk over doen?
Mais op de kolf is super simpel en staat snel op tafel. Eet je buikje rond aan de mais op zich, of serveer het heel bescheiden naast een gemengde bladsalade en een tartaartje of gegrild kipfiletje. Mais past bij veel gerechten en is bovendien een uitstekend bijgerecht bij de BBQ.
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: pan |
Recept Mais op de kolf
Mais op de kolf
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Mais op de kolf is super simpel en staat snel op tafel. Eet je buikje rond aan de mais, of serveer het heel bescheiden naast een gemengde bladsalade en een tartaartje of gegrild kipfiletje. Mais past bij veel gerechten en is bovendien een uitstekend bijgerecht bij de BBQ.
Porties |
Bereidingstijd |
2 personen |
1 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
2 personen |
1 minuten |
| |
| |
Mais op de kolf
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Mais op de kolf is super simpel en staat snel op tafel. Eet je buikje rond aan de mais, of serveer het heel bescheiden naast een gemengde bladsalade en een tartaartje of gegrild kipfiletje. Mais past bij veel gerechten en is bovendien een uitstekend bijgerecht bij de BBQ.
Porties |
Bereidingstijd |
2 personen |
1 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
2 personen |
1 minuten |
| |
|
Instructies
Ontdoe de mais van zijn groene "jasje" en de "haren". Houd hem aan beide uiteinden goed vast en breek hem door midden. Als dit niet lukt kun je eventueel ook een groot scherp mes gebruiken, maar voor mij werkt de breekmethode beter.
Vul een pan met water en leg de maiskolven erin. Breng het water aan de kook en kook de mais in ongeveer 10 minuten gaar.
Besmeer de mais op je bord dun met roomboter en bestrooi met zout (naar smaak).