Ouderwetse macaroni
Een ouderwetse macaroni, maar dan met veel verse ingrediënten en zonder de pakjes, zakjes, kleur, geur en smaakstoffen. Met een speklapje van een scharrelvarken en gehakt van “vrije” koeien.
Porties
4Personen
Porties
4Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Alle groente in kleine stukjes/blokjes snijden.

    Klein beetje olie in de pan. Eerst tomaten puree toevoegen (om te ontzuren) als dit aan de bodem begint te plakken de paprika, prei, (uitgeperste) knoflook, ui, courgette en peen erbij, goed door roeren en afblussen met de tomaten uit blik.

    Vuur laag zetten.

    De balsamico azijn, oregano, laurier toevoegen. Saus af en toe door roeren en rustig in laten koken.
  2. Doe de Zee zout met de venkel in een vijzel en maak het fijn. Voeg 1 tl van het venkelzout toe aan de saus
  3. 2 speklapjes in reepjes snijden, vervolgens bruin bakken in een klein beetje olie. Strooi de rest van het venkelzout over de speklapjes en voeg naar smaak peper toe. Als de spek uitgebakken is deze laten uitlekken op keuken papier.

    In het spekvet het gehakt rul bakken en op smaak brengen met een beetje peper en zout.

    Als het gehakt rul en knapperig gebakken is, het gehakt en de spek toevoegen aan de saus.
  4. Macaroni koken volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg de macaroni (gaar) toe aan de saus.
  5. TIP: De macaroni is goed in te vriezen, maar blijft ook zeker 3 dagen goed in de koelkast.

    Piccalilly

    De macaroni is heerlijk met een schepje Piccalilly of 1 à 2 augurkjes en een gebakken eitje bovenop.