Maaltijdsoep
Een volle maaltijdsoep, met intense smaken van van verse tomaten, ui, paprika, warmte van een bijzondere kruidenmix en kikkererwten. Mijn versie van de maaltijdsoepen die we aten in Spanje. Deze maaltijdsoep brengt mij direct in vakantiestemming.
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de ui, de paprika en zongedroogde tomaten in ca. evengrote stukjes. Dit mag best wat grof zijn als je dat lekker vind.
  2. Doe 1 eetlepel olijfolie in de pan met de Oosterse kruidenmix en bak dit even 1 minuut. Doe nu alle groente in de pan en bak nog 2 minuten al roerend.
  3. Blus af met de tomatensoep en breng het aan de kook. Doe nu de kikkererwten erbij en laat alles 10 minuten pruttelen.
  4. Maaltijdsoep2TIP: rasp een beetje oude kaas over de soep als je hem opdient en druppel er tot slot nog wat lekkere olijfolie overheen. (bij voorkeur beter gemikt dan ik, het ging een beetje over de randen…)