Lunchsalade
Een goed gevulde lunchsalade met courgette, gemengde sla, verse tomaatjes, paprika, allerlei zoet-zuur en zelf gemaakte croutons.
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak in een kommetje een dressing van de olijfolie, rode wijn azijn, Italiaanse kruidenmix en peper en zout. Roer met een garde door tot het een geheel is. Schaaf de courgette in slierten en doe ze bij de dressing. Laat dit even staan en ga ondertussen verder met de rest van de salade.
  2. Was de sla, droog hem en snijd de blaadjes in gewenste grootte. leg ze als eerste in een grote schaal.

    Snijd de tomaatjes in vieren en doe ze bij de sla.

    Snijd de paprika in kleine reepjes en doe ze bij de sla.

    Schaaf met de dunschiller plakjes van de augurken en doe ze bij de salade.

    Snijd de sjalot in hele dunne plakjes en meng ze door de rest van de salade. Doe het zoet-zuur van rabarber erbij en schep alles 1 of 2 maal goed om.
  3. Leg de 2 boterhammen op elkaar en snijd het brood in kleine blokjes. Doe de koolzaadolie en boter in een pan en laat het op midden tot laag vuur warm worden. Bak het brood knapperig en breng het op smaak met peper en zout.
  4. Schep de salade op een bord, leg de gemarineerde courgette erop en verdeel de rest van de dressing over de salade. Schep de croutons erover en eet smakelijk!