Lentemacaroni
Bij het inluiden van de lente hoort mijn lentemacaroni. Je kunt ook elleboogjes gebruiken, maar ik vind het ook leuk om deze stengels (soort holle spaghetti) te gebruiken. Hij is ook lekker met tagliatelle of spaghetti, eigenlijk kan hij wel met alle pasta’s.
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de puntpaprika en snipper de ui. Doe een eetlepel olie in de pan en bak/fruit de paprika met de ui op zacht vuur tot het vocht uit de paprika en de ui is verdampt en het olie 1 geheel is geworden met de paprika en ui. Het mengsel wordt als het ware een beetje “plakkerig”.
  3. Kruid de speklapjes met de kruidenmix en bak ze in een pan met een beetje olie op midden-hoog vuur totdat ze lekker knapperig zijn.
  4. Als de macaroni klaar is, schep je de raapstelenpesto, de paprika en ui erdoor. Goed roeren en dan kunnen we aan tafel.