Lavendel limonade
De lavendel staat volop in bloei, de gevoelstemperatuur is zeker 40 graden celsius en ik waan me in Zuid-Frankrijk! Een fris en verkoelend drankje zou goed passen bij mijn stemming. Ik maak Lavendel limonade. De limonade is het lekkerste in een groot glas met veel ijs en een schijfje citroen.
Porties
6personen
Kook Tijd Passieve Tijd
5minuten 1uur
Porties
6personen
Kook Tijd Passieve Tijd
5minuten 1uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet een pan op met 1,5 liter water en breng het aan de kook.

    Pluk de lavendelbloemen van de twijgjes.

    Als het water kookt doe je alle ingrediƫnten in de pan. Zet het vuur uit en laat nu het water afkoelen in de pan. Dit duurt (afhankelijk van het weer) ongeveer 1 uur.
  2. Zeef de lavendel limonade en giet hem in een schone fles. Ik gebruik een schoongemaakte glazen appelsap fles van 1 liter.

    De overige lavendel limonade verdeel ik over 2 grote glazen met veel ijsklontjes. Daar gaan we gelijk van genieten!