Koolrabi uit de oven
Koolrabi uit de oven met rode bietjes, rode ui en een dressing van appelsap, natuurazijn, (neutrale) olie, mosterd en dragon. Een lekkere ovenschotel, welke bewijst dat je meer kunt met koolrabi!
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
80minuten
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
80minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de koolrabi en bieten (grof) in even grote stukken. Snijd de rode ui in 8 partjes.
  2. koolrabi 002Doe de bieten en koolrabi met 2 eetlepels olie, rozemarijn en zeezout in een ovenschaal. Mix alles goed door elkaar.
  3. appelsapdressing kleinZet de ovenschaal 40 minuten in de oven op 220 graden.

    Maak ondertussen de dressing van de appelsap, 3 eetlepels (neutrale) olie, natuurazijn, dragon, mosterd, peper en zout.
  4. Na 40 minuten roer je de koolrabi en bietjes om. Voeg nu de rode ui toe samen met de helft van de dressing. Zet de ovenschaal nogmaals 40 minuten terug in de oven op 220 graden.
  5. Verdeel tot slot de rest van de dressing over de koolrabi, bietjes en ui en serveer bij een lekker stukje vlees en/of eet het de volgende dag koud als salade met wat gemengde sla.