Komkommersoep
Deze komkommersoep is heerlijk fris, maar ook zijde achtig van structuur door de erwtjes. De ingrediënten zijn zo vers dat het weinig extra’s nodig heeft; wat rozemarijn, basilicum en knoflook bieslook (ook voor garnering).
Porties Prep Tijd
2Personen 5minuten
Porties Prep Tijd
2Personen 5minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan op met water en breng het aan de kook. Doe de erwten in het kokende water, laat ze 3 tot max 5 minuten koken. Giet de erwten af en spoel ze met koud water na.
  2. Schil de komkommer en snijd hem grof. Doe de komkommer in de blender en pureer. Doe alle overige ingrediënten erbij en pureer tot het 1 gladde massa is. Breng het tot slot op smaak met peper en zout (ca. 0,5 theelepel van elk is voor mij perfect).
  3. Mocht je de substantie iets te dik vinden, dan kun je hem met water (of kruidenbouillon) verdunnen. Persoonlijk vind ik dit niet nodig, maar smaken verschillen!