Deze komkommersoep is heerlijk fris, maar ook zijde achtig van structuur door de erwtjes. De ingrediënten zijn zo vers dat het weinig extra’s nodig heeft; wat rozemarijn, basilicum en knoflook bieslook (ook voor garnering).
Knoflook bieslook, ook wel Chinese bieslook, is familie van de ui (en dus ook van de bieslook). Als hij bloeit krijgt hij veel kleine witte bloemen welke, net als bij de ui en bieslook, eetbaar zijn. Ze smaken licht naar knoflook. De steel is wat platter dan bieslook en smaakt vooral naar knoflook. Als je hem in een warm gerecht doet, voeg hem dan als laatste toe, anders verliest hij wat van z’n smaak. Hij is verder natuurlijk lekker in sauzen, dressings en door salades. Nu gaat de stengel in de soep en de bloemen gebruik ik voor decoratie. Ik heb eerder gekookt met Chinese bieslook, bijvoorbeeld de dipsaus bij spinazie chips en in Paksoi met kikkererwten.
Je kunt de komkommersoep op een bijzondere manier garneren met bloemen, dan heb je een verfijnde amuse of voorgerecht. Het is natuurlijk ook een lekkere lunch. Je maakt met dit recept 4 amuses (in kleine glaasjes, zoals op de foto) of 2 lunchsoepjes.
Het is koude komkommersoep, een gazpacho en wordt met de dag lekkerder. Je kunt hem dus prima van te voren maken. Hij blijft 2 dagen goed in de koelkast. Er zijn veel recepten voor komkommersoep, een andere variant is van Annet. Zij stelde tijdens de zomervakantie onze rijk gevulde landgoed pakketten samen:
- Komkommersoep: 1 rijpe avocado, halve komkommer, 150 ml kippenbouillon, 100 ml kokosmelk, een paar druppels tabasco, zout en peper. Schil de komkommer, blender het vruchtvlees van de avocado en de komkommer met de koude kippenbouillon en de kokosmelk, het zout, de peper en de tabasco. Deze soep is ijskoud het lekkerst.
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: mes, snijplank, blender |
Recept Komkommersoep
Komkommersoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Deze komkommersoep is heerlijk fris, maar ook zijde achtig van structuur door de erwtjes. De ingrediënten zijn zo vers dat het weinig extra's nodig heeft; wat rozemarijn, basilicum en knoflook bieslook (ook voor garnering).
Porties |
Bereidingstijd |
2 Personen |
5 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
2 Personen |
5 minuten |
| |
| |
Komkommersoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Deze komkommersoep is heerlijk fris, maar ook zijde achtig van structuur door de erwtjes. De ingrediënten zijn zo vers dat het weinig extra's nodig heeft; wat rozemarijn, basilicum en knoflook bieslook (ook voor garnering).
Porties |
Bereidingstijd |
2 Personen |
5 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
2 Personen |
5 minuten |
| |
|
Ingrediënten
100 gram
Erwten (gedopt gewicht)
Instructies
Zet een pan op met water en breng het aan de kook. Doe de erwten in het kokende water, laat ze 3 tot max 5 minuten koken. Giet de erwten af en spoel ze met koud water na.
Schil de komkommer en snijd hem grof. Doe de komkommer in de blender en pureer. Doe alle overige ingrediënten erbij en pureer tot het 1 gladde massa is. Breng het tot slot op smaak met peper en zout (ca. 0,5 theelepel van elk is voor mij perfect).
Mocht je de substantie iets te dik vinden, dan kun je hem met water (of kruidenbouillon) verdunnen. Persoonlijk vind ik dit niet nodig, maar smaken verschillen!