Koffie custard
Een bitterzoete verrassing! Het is romige custard met een intense koffiesmaak.
Porties Prep Tijd
8personen 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
8personen 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Doe de koffie en melk met 75 gram suiker en vanilleboon (opengesneden) in een pan en breng het aan de kook, laat het even zachtjes doorkoken.
  2. Doe 4 eierdooiers in een schaaltje en roer er met een garde 75 gram suiker en 2 eetlepels meel doorheen tot het een papje is.
  3. Roer een scheutje van de koffie met melk en suiker door het papje om het los te maken.
  4. Haal de vanilleboon uit de koffie, spoel hem af en laat hem opdrogen. Bewaar het bij je suiker voor vanillesuiker.
  5. Giet het dunnere papje bij de koffie en breng het op nieuw aan de kook. Laat de koffie custard al roerende 3 minuten pruttelen.
  6. BEWAAR TIP: Doe de koffie custard over in een bakje met deksel en laat het afkoelen. Zonder deksel komt er een vel op. Het is 3 tot 5 dagen houdbaar in de koelkast.