
Een bijzondere soep van knolcapucien met een sprenkel Dukkah. De soep is de perfecte lunch met vers geroosterd brood op een koude regenachtige herfst- of winterdag.
Porties | Prep Tijd |
2 personen | 10 minuten |
Kook Tijd |
10 minuten |
|
|
![]() |
Een bijzondere soep van knolcapucien met een sprenkel Dukkah. De soep is de perfecte lunch met vers geroosterd brood op een koude regenachtige herfst- of winterdag.
|
Ingrediënten
400 gram
Knolcapucien
350 mililiter
Groente- of kruidenbouillon
1 eetlepel
Olijfolie
Peper en zout naar smaak toevoegen
Porties: personen
Instructies
- Maak de knolcapucien schoon van grond en zand. Je hoeft hem niet te schillen.
- Kook de knolcapucien in de bouillon (eventueel aanvullen met wat extra water) met 1 theelepel van de dukkah, in 10 minuten gaar. Het geheel in de pan met een staafmixer, of in de blender mixen tot een egale soep.
- Schep de soep in kommen en doe er per kom nog een theelepel dukkah over. Verdeel de olijfolie over de kommen en smullen maar!