Een lauwwarme salade van knolcapucien met een eitje, bacon, ingelegde uitjes, rozemarijn en een beetje eigengemaakte mayonaise. Lekker met een braadworstje en bladgroen van het seizoen.
Porties | Bereidingstijd |
2 personen | 5 minuten |
Kook Tijd |
20 minuten |
|
|
Een lauwwarme salade van knolcapucien met een eitje, bacon, ingelegde uitjes, rozemarijn en een beetje eigengemaakte mayonaise. Lekker met een braadworstje en bladgroen van het seizoen.
|
Ingrediënten
400 gram
Knolcapucien
2 stuks
Eieren
6 Plakken
Bacon of (vegetarisch) met wat blokjes oude kaas
2 eetlepels
Saffraan uien (Recept, klik hier) of Amsterdamse uien
3 theelepels
Mayonaise (Recept, klik hier)
2 theelepels
Rozemarijn
Peper en zout naar smaak
Instructies
- Zet 2 pannen op met water. Was de knolcapucienen en borstel ze onder stromend water vrij van zand. Je hoeft ze niet te schillen. Houd 1 knolcapucien apart.
Leg in pan 1 de knolcapucienen en in pan 2 de eieren.
Kook de eieren in 8 minuten hard en spoel ze koud af.
Kook de knolcapucienen in 10 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen (na dampen).
Bak tot slot in een koekenpan de bacon knapperig. - Zet een mengkom klaar.
Snipper de rauwe knolcapucien, doe hem samen met de uien, mayonaise en fijngesneden rozemarijn alvast in de kom.
Snijd de gare knolcapucien en eieren in blokjes en doe ze in de mengkom bij de rest.
Breek de bacon boven de mengkom in stukjes en roer alles goed door.
Proef de salade en voeg naar smaak peper en zout toe.