Knoflook citroendressing is een frisse dressing, die lekker smaakt bij lichte salades die een zware maaltijd bijstaan. Ik gebruik hem ook voor salades met een Oosterse vibe. Aan de andere kant maak je er ook net zo makkelijk een simpele rucola pesto mee.
“Veelzijdig” is dan ook het woord. Zo veelzijdig dat ik vind dat het een eigen plekje verdient op de site. Ook mijn andere dressings kun je met veel gerechten combineren. Je vind het recept voor de Italiaanse dressing bij het recept voor gemengde salade en het recept voor mosterddressing bij de aardappelsalade.
Het mooie van een dressing is dat je deze zeker 1 à 2 weken in de koelkast goed houd. Je kunt hem dus, tot hij op is, toe blijven passen in allerlei gerechten. Met deze dressing maak je ook een lekkere Ceasar salade voor 2 personen:
- 1 kipfilet (gebakken en in stukjes gesneden)
- 100 gram gemengde bladsla
- 1 tomaat in blokjes
- 2 eieren in kwarten
- naar smaak dressing (4 à 5 eetlepels) en peper & zout toevoegen
Bewaar de knoflook citroendressing in een afsluitbare (jam of weck) pot, dressing shaker of spuitflacon.
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: garde. |
Recept knoflook- citroendressing
|
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Porties |
2 deciliter |
|
- Rasp de schil van 1 citroen boven een mengkom (alleen het gele van de schil), pers de citroen uit en doe de sap bij het rasp.
- Pers de knoflookteen en doe het met 1 theelepel zout, de Italiaanse kruidenmix en peper, bij de citroensap en -rasp.
- Voeg nu 120 milliliter olie. Roer er met een garde of vork een dressing van. Hij wordt als het goed is wit, dit is prima.