Kerstkoekjes

zonder suiker

Heerlijke, suikervrije kerstkoekjes voor in de kerstboom of gewoon op een schaaltje. En nog lekker ook, het kan! Met dit recept zijn ze ook nog eens veganistisch en glutenvrij, zodat echt iedereen kan meegenieten. Als je zin hebt, breng je een laagje chocolade aan. Hmmm..!

 

Van: FEEST! zonder suiker

Kerstkoekjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Kerstkoekjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Ingrediënten
150 g tarwemeel (of glutenvrije bakmix)
snufje Zout
1/2 theelepel Vanille extract
125 g (vegan) roomboter (kamertemperatuur)
50 g 100% chocolade (optioneel)
Instructies
  1. Verhit een grote koekenpan en rooster het amandelmeel op middelhoog vuur. Gebruik geen olie of boter. Als het goudgeel begint te kleuren, is het klaar. Laat afkoelen.
  2. Doe alle droge ingrediënten (amandelmeel, tarwemeel, dadelpoeder, zout) bij elkaar in een kom en meng het door elkaar. Voeg de roomboter en het vanille extract toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Verwarm de oven voor op 165 graden. Strooi wat meel op je oppervlak en bovenop de bal deeg en rol het deeg uit tot ongeveer 1,5 cm dik. Steek er met vormpjes sterren en kransjes uit. Steek eventueel met een vormpje of rietje een gaatje uit de koekjes, zodat ze als kransje in de kerstboom kunnen hangen. Leg ze op een bakplaat met bakmat of vet de bakplaat in met kokosolie, strooi er wat meel overheen, en klop het overtollige meel er weer van af. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Hou de oven de laatste 5 minuten in de gaten zodat ze niet verbranden.
  4. Haal de koekjes uit de oven en laat ze in ongeveer 30 minuten helemaal afkoelen. Optioneel: smelt au bain marie 50 g 100% chocolade in een pannetje of bakje met een platte bodem. Dip 1 kant van (een deel van) de koekjes in de chocolade en laat een kwartiertje hard worden in de koelkast.