Kardemom Merengue
Kardemom merengue is een kruidige variant op een fantastische klassieker. Dé basis voor een creatief dessert of gebakje.
Porties Prep Tijd
1taart 30minuten
Kook Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
1taart 30minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius (Hete lucht) en 140 graden Celsius (Electrisch).
  2. Maak de kom en de mixer vetvrij met het doekje met citroensap.
  3. 6 eieren splitsen. Voor de merengue gebruiken we alle eiwitten.
  4. Bewaar het eigeel, daar maak je bijvoorbeeld nog een lekkere mayonaise, banketbakkersroom, Koffie custard of zelfs advocaat van! Het eigeel is 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast. Doe er wel een laagje olie of water over, anders drogen ze uit.
  5. Doe de eiwitten in de kom met ¼ tl zout en 1 theelepel azijn en zet de mixer op middelmatige snelheid alvast aan zodat het eiwit een beetje luchtig wordt.
  6. Meng 350 gram suiker met 2 theelepels kardemom en een theelepel maïzena in een schaaltje en schep het eetlepel voor eetlepel door het eiwit, tot dat het volledig opgenomen is. Het eiwit is klaar als het in stijve pieken blijft staan, glanst en er geen suikerkorrels meer in te voelen zijn.
  7. Schep het eiwit op een bakplaat bekleed met bakpapier in de gewenste vorm. De vorm kun je aftekenen met een stift (dan wel het bakpapier omgedraaid op de bakplaat leggen!)
  8. Maak in het midden een kuiltje voor alles wat je erop wil leggen en zet de merengue zeker 2 uur in de oven. De merengue is op een droge plaats ca. 3 weken goed te houden.