Mijn ingelegde gember is iets steviger en intenser van smaak dan de ingelegde sushi gember en smaakt goed in een dressing of bij diverse oosterse gerechten.
Porties | Bereidingstijd |
1 pot | 5 minuten |
Kook Tijd |
20 minuten |
|
|
Mijn ingelegde gember is iets steviger en intenser van smaak dan de ingelegde sushi gember en smaakt goed in een dressing of bij diverse oosterse gerechten.
|
Ingrediënten
1
Gemberwortel ca. 150 gram
100 mililiter
Azijn alles behalve balsamico is prima
100 mililiter
Water
85 gram
Suiker
1 theelepel
Zout
Instructies
- Was de gemberwortel.
Als de wortel al even ligt en z'n jasje wat stugger en bruiner is geworden, schil je de wortel. - Schaaf de gember met de kaasschaaf of mandoline, zodat je dunne plakjes hebt. Doe alle ingrediënten in een pan en breng het aan de kook. Zet het vuur zacht en laat de gember met de azijn, water, suiker en zout zachtjes 15 a 20 minuten pruttelen.
- Giet het over in een pot en laat het afkoelen. Zet het vervolgens in de koelkast. Na 3 maanden is hij bij mij op, maar hij blijft zeker nog wel langer goed in de koelkast.
Belangrijk: de gember moet onder staan. Als er onverhoopt teveel vocht is verdampt tijdens het koken, kun je nog een beetje extra zoet-zuur koken van water, suiker en azijn. Gebruik dezelfde verhouding van water-azijn-suiker als in het recept staat aangegeven.