Ingelegde bietjes
Bieten lenen zich uitstekend voor inmaken. De smaak van bieten verdwijnt niet in de azijn en kruiden, maar wordt juist een interessant onderdeel van het geheel. Bovendien is het super simpel en een heel goede manier om restjes op te maken.
Porties Prep Tijd
1weckpot ca. 1/2 ltr 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
1weckpot ca. 1/2 ltr 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de bieten schoon van zand en aarde. Kook ze in de schil beetgaar, dit duurt ongeveer 30 à 40 minuten (afhankelijk van de grootte).
  2. Laat de bieten een beetje afkoelen, zodat je ze kunt schillen en in plakjes kunt snijden. Dit gaat makkelijker met een mandoline of kaasschaaf.
  3. Doe de azijn, suiker, zout en kruiden in een pan en breng het langzaam aan de kook. Als het kookt doe je de bieten erbij en haal de pan van het vuur.
  4. Vul de weckpot met de bietjes, kruiden en azijn. Sluit de weckpot en laat hem afkoelen. Zet hem in de koelkast.
  5. Houd hem de eerste 2 weken gesloten, zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen. Na opening nog zeker 1 maand houdbaar.