Ik kook graag met kruiden. Deze Hollandse pot kruidenmix is ontstaan toen ik tot de ontdekking kwam, vaak dezelfde combinatie van kruidenzaadjes te gebruiken om kool, vlees, gebakken aardappelen en dressings op smaak te brengen. Steeds was ik weer een eetlepel aan het vijzelen. Op zich geen probleem, maar dat moest makkelijker kunnen.
Ik heb mijn blender geïnspecteerd. Hierin blijk ik kruiden te kunnen fijnmalen en dat biedt perspectief! Ik heb diverse kruidenmixen bedacht voor het inmaken van producten, ter vervanging voor kant-en-klare oosterse mixen en voor alledaags gebruik.
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken het je echt gemakkelijk: Pan, blender en maatlepels |
Recept
|
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Porties |
1 Pot (ca. 100 ml) |
|
- Doe alle kruiden in een pan.
Verwarm de zaadjes tot het aroma los komt.
Haal dan de pan van het vuur af en laat de zaadjes afkoelen.
Doe de zaadjes in de blender of een kruidenmolen of een koffiemolen en maal tot poeder.