Hollandse kappertjes
Hollandse kappertjes gemaakt van de zaadjes van de Oost-Indische kers.
Porties Prep Tijd
1pot(je) 3dagen
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1pot(je) 3dagen
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook het water met zout. Maak ondertussen de kappertjes schoon en maak ze los van elkaar. Gooi eventuele steeltjes weg.

    Giet het kokende zoute water over de kappertjes. Dek ze af en zet ze 3 dagen in de koelkast.
  2. Kook de azijn met laurier en peper.

    Giet ondertussen de kappertjes af en spoel ze met koud water af. Laat ze even uitlekken en doe ze over in een brandschone pot.
  3. Giet de kokende azijn over de kappertjes. (ze moeten helemaal bedenkt zijn, het kan dus zijn dat je hiervoor wat extra azijn moet koken)

    Zet ze koel weg en laat ze zeker 1 week staan, voordat je ze gebruikt.