Groentesoep
Geen blendersoep, maar een wat arbeidsintensiever groentesoep (MET BALLEN!). Ik heb in mijn landgoedpakket en grote bos snijbietjes (zilverbietjes). Deze gaan het deels ontgelden! Snijbietjes zijn overigens zo smakelijk dat er verder alleen een uitje en kruiden bij gaat.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de uien.

    Leg ze op de snijplank en kijk naar de foto’s. Snijd ze midden door (in de breedte). Leg ze met het snijvlak naar beneden in de pan en bruin ze aan de onderkant. ui bruinen voor soep

    Dit is wat mij betreft de beste bereiding voor een ui, als smaakmaker, in soep. Ze geven op deze manier echt het meeste smaak af en een beetje kleur.

    Snijd ze nu in grove stukjes en bak ze vervolgens in de roomboter zacht in de soeppan.
  2. Snijd 4 plakjes serranoham in stukjes en doe ze bij de uien. Blus het af met water en doe 1 theelepel zout, de jeneverbessen, Italiaanse kruidenmix, dragon en maggi erbij. Breng het aan de kook en laat het op zacht vuur pruttelen.
  3. Ondertussen breng je het gehakt op smaak met 0,5 theelepel zout, peper en de nootmuskaat. Kneed het gehakt goed door en draai er balletjes van, die je direct in de bouillon laat vallen. Zo kunnen ze gelijk smaak afgeven aan de bouillon.
  4. Was de snijbiet en snijd het in reepjes. Doe de snijbiet bij de soep en roer het door. Laat het geheel nog 5 a 10 minuten koken en serveer het met een snede speltbrood met pompoenpitten belegd met een plak serranoham.