Groene asperges met een verassingsei

Aspergeseizoen! We mogen ze maar een paar maanden per jaar oogsten en dan moeten we ze weer op kracht laten komen zodat ze ons het volgende seizoen weer kunnen verwennen. Het is vast en zeker deze schaarste die de groente zo bijzonder maakt. Ook mijn hart gaat er sneller van kloppen. Alle kleuren hebben zo hun charme, maar mijn peuter houdt van ‘groen’, daarom eten we deze zo vaak als we maar kunnen.

Groene asperges met een verassingsei
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Aspergeseizoen! We mogen ze maar een paar maanden per jaar oogsten en dan moeten we ze weer op kracht laten komen zodat ze ons het volgende seizoen weer kunnen verwennen. Het is vast en zeker deze schaarste die de groente zo bijzonder maakt. Ook mijn hart gaat er sneller van kloppen. Alle kleuren hebben zo hun charme, maar mijn peuter houdt van 'groen', daarom eten we deze zo vaak als we maar kunnen. En vandaag met verassingseitjes op een aardappelnestje
Porties Bereidingstijd
2 personen en 1 peuter 45 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Bereidingstijd
2 personen en 1 peuter 45 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Groene asperges met een verassingsei
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Aspergeseizoen! We mogen ze maar een paar maanden per jaar oogsten en dan moeten we ze weer op kracht laten komen zodat ze ons het volgende seizoen weer kunnen verwennen. Het is vast en zeker deze schaarste die de groente zo bijzonder maakt. Ook mijn hart gaat er sneller van kloppen. Alle kleuren hebben zo hun charme, maar mijn peuter houdt van 'groen', daarom eten we deze zo vaak als we maar kunnen. En vandaag met verassingseitjes op een aardappelnestje
Porties Bereidingstijd
2 personen en 1 peuter 45 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Bereidingstijd
2 personen en 1 peuter 45 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
500 gram Groene asperges
150 gram Aardappelen voor het gemak heb ik een groot maatje gebruikt
1 eetlepel Olie
1 theelepel Aleppo peper of 'Pul biber' De meeste supermarkten verkopen een van beiden
1 theelepel Zout
4 stuks Ei
80 gram Hazelnoten
2 eetlepels Meel Ik gebruik kikkererwtenmeel, maar tarwebloem is ook prima
Instructies
  1. Aardappelnestje: Verwarm de oven voor op 190 graden. Schaaf slierten van de aardappelen met een dunschiller of kaasschaaf, meng er 1 eetlepel olie, de gedroogde kruiden, zout en Aleppo peper door. Leg ze een beetje los op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de aardappel in 30 minuten goudbruin. Tussendoor moet je het een paar keer omscheppen. Ze krimpen behoorlijk, krullen een beetje op en bakken uiteindelijk krokant. Leg de aardappelslierten in en op elkaar in de vorm van een nestje op een schaal. Afgekoeld tot kamertemperatuur maakt ze nog knapperiger. Eventueel naar smaak nog wat extra zout toevoegen.
  2. Verassingseitjes: Kook 3 eieren 5 minuten. Spoel ze af met koud water en pel ze voorzichtig. Rooster de hazelnoten 3 à 4 minuten in een droge koekepan en houd ze in beweging zodat ze niet aanbranden. Laat de noten iets afkoelen en maal ze fijn. Schep de kruimels in een schaaltje. Schep de vers gesneden kruiden in een tweede schaaltje. Kluts het resterende rauwe ei in een derde schaaltje en schep het meel in een laatste schaaltje. Zet ze naast elkaar in de volgende volgorde: verse kruiden - meel - ei - noten Haal een ei door de kruiden, vervolgens het meel, vervolgens het ei en tot slot de noten. Doe dit daarna nog een keer. Verhit de olie in een hoge pan tot 170 a 180 graden. Je kunt ook een houten lepel in de olie houden, zodra er belletjes ontstaan rondom de lepel en naar boven drijven, is de olie heet genoeg. Frituur de eieren tot ze rondom goudbruin zijn. Dit duurt zo´n 4 minuten.
  3. Asperges: Zet een pan op met ruim water en breng het aan de kook. Breek het uiteinde van de groene asperges. Het breekpunt zit namelijk precies tussen de sappige asperge en haar houtige voetjes (bedankt Jamie Oliver voor deze tip!). Je hoeft groene asperges niet te schillen. Kook ze 6 minuten, giet af en laat ze in de pan nog wat nagaren.
  4. Je kunt de eieren voorbereiden en bewaren in de koelkast. Frituur ze terwijl de asperges koken, dan komt alles tegelijk en lekker warm op tafel. Leg de eieren op het aardappelnestje en serveer de asperges ernaast. Eet smakelijk.