
Geroosterde pompoen maak ik altijd met een ruime theelepel zeezout en verse kruiden als rozemarijn en/of tijm. Verse rozemarijn en tijm worden in de oven smelt-op-je-tong knapperig! Dit smaakt heerlijk bij de gekarameliseerde pompoen.
Porties | Prep Tijd |
4 Personen | 10 minuten |
Kook Tijd |
45 minuten |
|
|
![]() |
Geroosterde pompoen maak ik altijd met een ruime theelepel zeezout en verse kruiden als rozemarijn en/of tijm. Verse rozemarijn en tijm worden in de oven smelt-op-je-tong knapperig! Dit smaakt heerlijk bij de gekarameliseerde pompoen.
|
Ingrediënten
1
Pompoen (ruim 200 gram per persoon)
1 theelepel
Zeezout
1 eetlepel
Verse Rozemarijn of Tijm
4 eetlepels
Olijfolie
Porties: Personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- De gewone 'ronde' pompoen
Was de pompoen. Halveer de pompoen en schep de pitten eruit. Snijd de pompoen in grove stukken. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olie. Leg de grove stukken pompoen in de ovenschaal.
Giet de rest van de olie over de pompoen en bestrooi ze met het zout en de verse kruiden. Masseer even goed in.
Schuif de pompoen in de oven en bak hem 45 minuten op 200 graden.
Flessenpompoen
Was de pompoen. Snijd de pompoen net boven z'n bolling door. Maak van de bovenkant 2 helften en maakt van de onderkant 2 helften. Lepel uit de onderkant de pompoenpitten. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olie en leg de pompoen met de platte kant naar beneden op de schaal. Snijd de pompoen in, maar snijd hem niet helemaal door.
Giet de rest van de olie over de pompoenen en bestrooi ze met zout en de verse kruiden.
Schuif de pompoen in de oven en bak hem 45 minuten op 200 graden.