Of je nu gaat BBQen, een pasta of aardappelgerecht hebt gekozen, deze frisse en kakelverse gemengde bladsalade past overal bij. De dressing is eigenlijk het enige werk aan deze salade en die maak ik van te voren.
Bij de Sligro heb ik een handig spuitflesje gekocht en dan is het gewoon een kwestie van de juiste ingrediënten bij elkaar gooien en schudden! De sla natuurlijk wel even wassen en drogen, maar C’est ca…
De ingrediëntenlijst hieronder geeft meer dressing dan je voor de gemengde bladsalade nodig hebt. Dit is geen probleem. Je kunt het gewoon in een afsluitbare pot, oude (schoongemaakte) jampot of zo’n handig spuitflesje bewaren in de koelkast. Het is een mengsel van olie, kruiden en azijn. Dit blijft zeker enkele maanden goed in de koelkast. Voor gebruik op kamertemperatuur laten komen zodat het goed kan mengen.
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: Garde |
Recept
Gemengde bladsalade
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Of je nu gaat BBQen, een pasta of aardappelgerecht hebt gekozen, deze frisse en kakelverse gemengde bladsalade past overal bij. De dressing is eigenlijk het enige werk aan deze salade en die maak ik van te voren.
Porties |
Bereidingstijd |
4 personen |
10 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
4 personen |
10 minuten |
| |
| |
Gemengde bladsalade
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Of je nu gaat BBQen, een pasta of aardappelgerecht hebt gekozen, deze frisse en kakelverse gemengde bladsalade past overal bij. De dressing is eigenlijk het enige werk aan deze salade en die maak ik van te voren.
Porties |
Bereidingstijd |
4 personen |
10 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
4 personen |
10 minuten |
| |
|
Ingrediënten
150 milliliter
Olijfolie (Italiaanse dressing)
Instructies
Doe de ingrediënten voor de dressing in een afsluitbare (jam)pot of spuitflesje met dop en schud tot het 1 geheel is.
Snijd de Egyptische ui en tomaten in de gewenste grootte.
Pluk, was en droog de slabladeren en doe ze samen met de ui en tomaat in een saladeschaal.
Zet bij opdienen de dressing erbij en laat iedereen zijn eigen portie dresseren.
Wil je dit van te voren doen. Reken dan voor deze hoeveelheid salade ca. 4 eetlepels dressing.