Gemengde bladsalade

Of je nu gaat BBQen, een pasta of aardappelgerecht hebt gekozen, deze frisse en kakelverse gemengde bladsalade past overal bij. De dressing is eigenlijk het enige werk aan deze salade en die maak ik van te voren.

Bij de Sligro heb ik een handig spuitflesje gekocht en dan is het gewoon een kwestie van de juiste ingrediënten bij elkaar gooien en schudden! De sla natuurlijk wel even wassen en drogen, maar C’est ca…

De ingrediëntenlijst hieronder geeft meer dressing dan je voor de gemengde bladsalade nodig hebt. Dit is geen probleem. Je kunt het gewoon in een afsluitbare pot, oude (schoongemaakte) jampot of zo’n handig spuitflesje bewaren in de koelkast. Het is een mengsel van olie, kruiden en azijn. Dit blijft zeker enkele maanden goed in de koelkast. Voor gebruik op kamertemperatuur laten komen zodat het goed kan mengen.

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: Garde

 Recept

 

Gemengde bladsalade
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Of je nu gaat BBQen, een pasta of aardappelgerecht hebt gekozen, deze frisse en kakelverse gemengde bladsalade past overal bij. De dressing is eigenlijk het enige werk aan deze salade en die maak ik van te voren.
Porties Bereidingstijd
4 personen 10 minuten
Porties Bereidingstijd
4 personen 10 minuten
Gemengde bladsalade
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Of je nu gaat BBQen, een pasta of aardappelgerecht hebt gekozen, deze frisse en kakelverse gemengde bladsalade past overal bij. De dressing is eigenlijk het enige werk aan deze salade en die maak ik van te voren.
Porties Bereidingstijd
4 personen 10 minuten
Porties Bereidingstijd
4 personen 10 minuten
Ingrediënten
175 gram Gemengde sla soorten afhankelijk van wat beschikbaar is
30 gram Egyptische Ui (of lente ui of bieslook)
150 milliliter Olijfolie (Italiaanse dressing)
50 milliliter Rode wijnazijn (Italiaanse dressing)
1 eetlepel Balsamico (Italiaanse dressing)
1 eetlepel Italiaanse kruidenmix (Italiaanse dressing)
1 theelepel Peper en zout (Italiaanse dressing)
Instructies
  1. Doe de ingrediënten voor de dressing in een afsluitbare (jam)pot of spuitflesje met dop en schud tot het 1 geheel is.
  2. Snijd de Egyptische ui en tomaten in de gewenste grootte.

    Pluk, was en droog de slabladeren en doe ze samen met de ui en tomaat in een saladeschaal.
  3. Zet bij opdienen de dressing erbij en laat iedereen zijn eigen portie dresseren.

    Wil je dit van te voren doen. Reken dan voor deze hoeveelheid salade ca. 4 eetlepels dressing.