Gebakken paksoi
Gebakken paksoi met kip en mie is een lekkere maaltijd voor de makkelijke maandag. Zo begin je de week met een knapperig en sappig groentegerecht vol vitaminen!
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
 1. Lauwwarme rijstmie salade:

  Bereid de mie volgens bereiding op de verpakking.

  Rasp de schil van 1 citroen boven een mengkom (Alleen het gele van de schil), pers de citroen uit en doe de sap bij het rasp. Pers de knoflookteen en doe het met 1 theelepel zout bij de citroensap en -rasp. Voeg nu 120 milliliter olie toe en roer er met een garde of vork een dressing van. Hij wordt als het goed is wit, dit is prima. Voeg eventueel naar smaak nog peper toe.

  Roer de helft van de dressing door de rijstmie als deze gaar is en laat hem staan, zodat de smaken in kunnen trekken.
 2. Gebakken kipvleugeltjes:

  gebruik een 1 theelepel kruidenmix en een 1 theelepel zout om de kip te kruiden (voeg peper toe naar eigen smaak) en bak de vleugeltjes in 10 a 15 minuten in wat olie gaar.
 3. Paksoi:

  Snij eerst het kontje, het harde gedeelte, eraf en was de groente. Snijd de steel en het blad in reepjes. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Doe een beetje olie in een pan en bak de ui met de rest van de kruidenmix glazig, voeg nu de paprika en de paksoi (steel) toe. Bak dit een minuut of 3. Voeg vervolgens de in reepjes gesneden paksoi bladeren toe en bak het nog een 3 minuten.