Gebakken paksoi

Gebakken paksoi met kip en mie is een lekkere maaltijd voor de makkelijke maandag. Zo begin je de week met een knapperig en sappig groentegerecht vol vitaminen!

In 100 gram paksoi zit al meer dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A. En bijna 75 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Paksoi bevat ook calcium, ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium. En dat terwijl in 100 gram rauwe paksoi slechts 14 kilocalorieën zitten. Er zit ook veel nitraat in. Nitraatrijke groentes (andijvie, spinazie en dus ook paksoi) kun je beter niet combineren met vis. Dit is ongezond voor je lichaam.

Ik gebruik zowel blad als steel in deze gebakken paksoi met kip en mie. Het is een kool soort en voor mijn gevoel, 2-in-1. Het blad heeft maar een paar minuten nodig en de steel moet 5 tot 8 minuten garen. Je kunt het roerbakken, koken, stomen of bakken. Meestal roerbak ik de paksoi, maar ik wil vandaag geen eenspansknaller, dus worden het kippenvleugeltjes met gebakken paksoi en een lauwwarme mie salade.Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: pan, knoflookpers, snijplank en mes.

 Recept

 

Gebakken paksoi
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Gebakken paksoi met kip en mie is een lekkere maaltijd voor de makkelijke maandag. Zo begin je de week met een knapperig en sappig groentegerecht vol vitaminen!
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Gebakken paksoi
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Gebakken paksoi met kip en mie is een lekkere maaltijd voor de makkelijke maandag. Zo begin je de week met een knapperig en sappig groentegerecht vol vitaminen!
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
350 gram Rijstmie
1 Paksoi
1 Paprika rood, geel of groen
1 Uien
1 Citroen (rasp en sap)
120 milliliter Koolzaadolie
1 teen Knoflook
2 theelepel Zout
Porties: personen
Instructies
  1. Lauwwarme rijstmie salade:

    Bereid de mie volgens bereiding op de verpakking.

    Rasp de schil van 1 citroen boven een mengkom (Alleen het gele van de schil), pers de citroen uit en doe de sap bij het rasp. Pers de knoflookteen en doe het met 1 theelepel zout bij de citroensap en -rasp. Voeg nu 120 milliliter olie toe en roer er met een garde of vork een dressing van. Hij wordt als het goed is wit, dit is prima. Voeg eventueel naar smaak nog peper toe.

    Roer de helft van de dressing door de rijstmie als deze gaar is en laat hem staan, zodat de smaken in kunnen trekken.
  2. Gebakken kipvleugeltjes:

    gebruik een 1 theelepel kruidenmix en een 1 theelepel zout om de kip te kruiden (voeg peper toe naar eigen smaak) en bak de vleugeltjes in 10 a 15 minuten in wat olie gaar.
  3. Paksoi:

    Snij eerst het kontje, het harde gedeelte, eraf en was de groente. Snijd de steel en het blad in reepjes. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Doe een beetje olie in een pan en bak de ui met de rest van de kruidenmix glazig, voeg nu de paprika en de paksoi (steel) toe. Bak dit een minuut of 3. Voeg vervolgens de in reepjes gesneden paksoi bladeren toe en bak het nog een 3 minuten.