Franse bonenschotel
Een Franse bonenschotel met o.a. verse tuinboontjes, een lekker glas rode wijn, lavendel, verse worst van boerderij Nieuw Bureveld en een bijzondere gedroogde ossenworst van Jersey stieren.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de sjalotjes in halve ringen. Snijd de ossenworst in dunne plakjes en de snijd de verse worst in grove stukken. Doe de olie in een pan en bak de ui met de worst 3 minuten.
  2. Blus de worst af met wijn, balsamico en tomaten uit blik. Pers de knoflook met een knoflookpers boven de pan en voeg de knoflook toe aan de saus samen met alle kruiden, peper en zout. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Dop ondertussen de bonen en voeg ze toe aan de saus. laat dit nog eens 10 minuten pruttelen.
  4. Laat in een vergiet de bonen uit blik uitlekken en voeg ze als laatste toe aan de bonenschotel. Deze bonen zijn al gaar, als het geheel weer begint te pruttelen, dan is het klaar. Je kunt de bonenschotel 3 dagen in de koelkast bewaren en 3 weken in de diepvries.
  5. Eet de bonenschotel met stokbrood, zodat je dit in de saus kunt dippen!