Een Franse bonenschotel met o.a. verse tuinboontjes, een lekker glas rode wijn, lavendel, verse worst van boerderij Nieuw Bureveld en een bijzondere gedroogde ossenworst van Jersey stieren.
We hebben zojuist alle renners naar binnen gejuicht tijdens de tijdrit. Dit jaar start de Tour de France in Utrecht en dat betekent dat ook wij op de fiets stappen om onze jongens aan te moedigen. Er stonden in de stad allemaal foodtrucks en we hebben dan ook al van alles geproefd, maar thuisgekomen hebben we toch nog trek. Daar had ik op gerekend, voordat we weg gingen heb ik deze Franse bonenschotel gemaakt.
Door de Tour de France, die dit jaar in Utrecht start zijn wij in Franse stemming. Als ik aan Frankrijk denk, dan denk ik aan Lavendel en aan gekonfijte eendenbout, maar natuurlijk ook aan wijn, stokbrood en op de een of andere manier is de roomboter daar ook altijd lekkerder dan thuis… We dwalen af… Eerder deze week maakte ik al lavendel limonade en een pasta met gekonfijte eendenbout, nu wordt het een Franse bonenschotel. Omdat wij maar met z’n 2en zijn, zet ik nog 2 porties in de koelkast. Die eten we later deze week met brannenkoeken en nog een restje feta (als een soort burrito’s) samen met een gemengde salade.
Verse producten en biologisch gemak komen in dit recept samen. Je eet deze Franse bonenschotel natuurlijk met een vers (stok)broodje van de veldkeuken in Bunnik.
Kookgerei
Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: mes snijplank, pan en vergiet.
Recept
Franse bonenschotel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Een Franse bonenschotel met o.a. verse tuinboontjes, een lekker glas rode wijn, lavendel, verse worst van boerderij Nieuw Bureveld en een bijzondere gedroogde ossenworst van Jersey stieren.
Porties
Prep Tijd
4personen
10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties
Prep Tijd
4personen
10minuten
Kook Tijd
30minuten
Franse bonenschotel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Een Franse bonenschotel met o.a. verse tuinboontjes, een lekker glas rode wijn, lavendel, verse worst van boerderij Nieuw Bureveld en een bijzondere gedroogde ossenworst van Jersey stieren.
Snijd de sjalotjes in halve ringen. Snijd de ossenworst in dunne plakjes en de snijd de verse worst in grove stukken. Doe de olie in een pan en bak de ui met de worst 3 minuten.
Blus de worst af met wijn, balsamico en tomaten uit blik. Pers de knoflook met een knoflookpers boven de pan en voeg de knoflook toe aan de saus samen met alle kruiden, peper en zout. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
Dop ondertussen de bonen en voeg ze toe aan de saus. laat dit nog eens 10 minuten pruttelen.
Laat in een vergiet de bonen uit blik uitlekken en voeg ze als laatste toe aan de bonenschotel. Deze bonen zijn al gaar, als het geheel weer begint te pruttelen, dan is het klaar. Je kunt de bonenschotel 3 dagen in de koelkast bewaren en 3 weken in de diepvries.
Eet de bonenschotel met stokbrood, zodat je dit in de saus kunt dippen!
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.