Franse Bonenschotel

Een Franse bonenschotel met o.a. verse tuinboontjes, een lekker glas rode wijn, lavendel, verse worst van boerderij Nieuw Bureveld en een bijzondere gedroogde ossenworst van Jersey stieren.

We hebben zojuist alle renners naar binnen gejuicht tijdens de tijdrit. Dit jaar start de Tour de France in Utrecht en dat betekent dat ook wij op de fiets stappen om onze jongens aan te moedigen. Er stonden in de stad allemaal foodtrucks en we hebben dan ook al van alles geproefd, maar thuisgekomen hebben we toch nog trek. Daar had ik op gerekend, voordat we weg gingen heb ik deze Franse bonenschotel gemaakt.

Door de Tour de France, die dit jaar in Utrecht start zijn wij in Franse stemming. Als ik aan Frankrijk denk, dan denk ik aan Lavendel en aan gekonfijte eendenbout, maar natuurlijk ook aan wijn, stokbrood en op de een of andere manier is de roomboter daar ook altijd lekkerder dan thuis… We dwalen af… Eerder deze week maakte ik al lavendel limonade en een pasta met gekonfijte eendenbout, nu wordt het een Franse bonenschotel.  Omdat wij maar met z’n 2en zijn, zet ik nog 2 porties in de koelkast. Die eten we later deze week met brannenkoeken en nog een restje feta (als een soort burrito’s) samen met een gemengde salade.

Verse producten en biologisch gemak komen in dit recept samen. Je eet deze Franse bonenschotel natuurlijk met een vers (stok)broodje van de veldkeuken in Bunnik.

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: mes snijplank, pan en vergiet.

 Recept

Franse bonenschotel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Een Franse bonenschotel met o.a. verse tuinboontjes, een lekker glas rode wijn, lavendel, verse worst van boerderij Nieuw Bureveld en een bijzondere gedroogde ossenworst van Jersey stieren.
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Franse bonenschotel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Een Franse bonenschotel met o.a. verse tuinboontjes, een lekker glas rode wijn, lavendel, verse worst van boerderij Nieuw Bureveld en een bijzondere gedroogde ossenworst van Jersey stieren.
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
3 eetlepels Olijfolie
3 Sjalot
200 gram Verse worst (Boerderij Nieuw Bureveld)
0,5 Gedroogde Ossenworst (Jersey stieren)
2 theelepels Rozemarijn
1 twijgje Lavendel (alleen de bloemen)
1 theelepel Tijm
1 blad Laurier
1 theelepel Zout
1 theelepel Peperkorrels (gemalen)
1 glas Rode wijn
2 eetlepels Balsamico
1 teen Knoflook
150 gram Tuinbonen
1 blik Flageolets (groene kidneybonen)
1 blik Haricots géants (Reuzenbonen of boterbonen)
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de sjalotjes in halve ringen. Snijd de ossenworst in dunne plakjes en de snijd de verse worst in grove stukken. Doe de olie in een pan en bak de ui met de worst 3 minuten.
  2. Blus de worst af met wijn, balsamico en tomaten uit blik. Pers de knoflook met een knoflookpers boven de pan en voeg de knoflook toe aan de saus samen met alle kruiden, peper en zout. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Dop ondertussen de bonen en voeg ze toe aan de saus. laat dit nog eens 10 minuten pruttelen.
  4. Laat in een vergiet de bonen uit blik uitlekken en voeg ze als laatste toe aan de bonenschotel. Deze bonen zijn al gaar, als het geheel weer begint te pruttelen, dan is het klaar. Je kunt de bonenschotel 3 dagen in de koelkast bewaren en 3 weken in de diepvries.
  5. Eet de bonenschotel met stokbrood, zodat je dit in de saus kunt dippen!