Snijbiet empanada
Met een bos snijbiet (ca 300 gram) probeer ik alvast in vakantiestemming te komen. De reis gaat naar Spanje en daarom maak ik empenada’s van snijbiet met wat ik nog in huis heb; gehakt, kruiden, een uitje en een blikje tomatenpuree.
Porties Prep Tijd
12empenada’s 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
12empenada’s 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  Was de snijbiet en snijd hem in reepjes.

  Zet een pan op met wat olie en bak de tomatenpuree eerst (om te ontzuren) tot hij aan de bodem begint te plakken. Doe het gehakt erbij met de Italiaanse kruiden en bak het bij de tomatenpuree rul.

  Snipper ondertussen de ui en doe het bij het gehakt. Voeg als laatste de snijbiet en de melisse toe. Bak het geheel nog een minuut of 5. Breng het verder op smaak met 0,5 theelepel zout en peper (naar smaak)
 2. Maak een deeg van bloem, water, 0,5 theelepel zout en 1 eetlepel olie.

  Rol 12 kleine balletjes van het deeg.

  Bekleed 2 bakplaten met aluminium folie.

  Nu gaat het echte werk beginnen: rol een deegballetje uit tot een ronde plak. Schep 1 eetlepel van de snijbietmix op de ronde plak. Vouw de plak dicht tot een halve maan en druk (met een vork) de randjes goed dicht. Leg de empanada op de bakplaat. Herhaal dit nog 11 X !
 3. Bak de empanada’s 30 minuten in de oven op 200 graden. Laat de empanada’s afkoelen en bewaar ze in de koelkast (ca. 1 week) of in de diepvries (ca. 1 maand).