Dille Pickles, oftewel je eigen gemaakte augurken in slechts 3 minuten! De enige afwas is een mes en snijplank. Ideaal voor op een hamburger, bij pittige schotels of gewoon om zo uit de pot te snoepen.
Porties | Bereidingstijd |
1 pot | 2 minuten |
Kook Tijd |
3 minuten |
|
|
Dille Pickles, oftewel je eigen gemaakte augurken in slechts 3 minuten! De enige afwas is een mes en snijplank. Ideaal voor op een hamburger, bij pittige schotels of gewoon om zo uit de pot te snoepen.
|
Ingrediënten
1 kleine
Komkommer
1 volle eetlepel
Dille vers gesneden
1
Sjalot
60 mililiter
Natuurazijn
40 mililiter
Water
1/4 theelepel
Zout
7
Peperkorrels (optioneel)
Instructies
- Vul een brandschone (jam)pot met het azijn en water. Zet de pot in de magnetron op 3 minuten op volle kracht of tot het kookt.
- Snijd ondertussen de dille fijn, de komkommer in dunne plakjes (kan met de kaasschaaf) en het sjalotje in flinterdunne ringen.
- Voeg de dille, komkommer en het sjalotje toe aan het kokende vocht. Draai een deksel op de pot en laat hem afkoelen. Bewaar de Dille Pickles in de koelkast.