De Leckere bierbrood
De Leckere bierbrood is een borrelbrood dat zelfs mijn man mag maken, SMULLEN!!
Porties Prep Tijd
10Snedes 5minuten
Kook Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
10Snedes 5minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de boter in een schaaltje en smelt het in de magnetron op de hoogste stand (in mijn magnetron 2 x 30 seconden).
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en roer het door elkaar.
  4. Giet het bier bij de droge ingrediënten en roer het beslag totdat alles gemixt is (een paar klontjes mag nog, maar het moet wel zo goed als 1 geheel zijn).
  5. Bekleed het cakeblik met bakpapier en vet het licht in met 1 eetlepel gesmolten boter.
  6. bier broodSchenk al het beslag in het cakeblik en giet de rest van de gesmolten boter erover. Bak het brood in het midden van de oven 50 à 60 minuten.
  7. TIP: Het brood is klaar als er een saté prikker in gestoken kan worden, die er weer schoon uitkomt.