Curry met varkenshaas
Een simpele, maar o zo lekkere snijbiet curry met varkenshaas. Gebruik gerust tofu of tempe als vleesvervanger. Als je standaard dukkah maakt, is het echt heel gemakkelijke om deze curry met varkenshaas te maken.
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de paprika en de ui. Doe 1 eetlepel olie in de pan en bak de ui en paprika 2 minuten.

    Snijd ondertussen de varkenshaas in blokjes van ca 2 bij 2 cm.

    Doe de varkenshaas bij de ui en paprika in de pan en bak het vlees even een minuut of 2 aan.
  2. Doe de dukkah in de pan en roer goed door. Doe de sojasaus en limoenbladeren erbij met 300 milliliter water. Zet het vuur wat lager en laat het al roerend tot de gewenste dikte inkoken.

    Blijf roeren, anders brand het aan de bodem van de pan aan.
  3. Deze curry is erg lekker met een frisse salade en rijst, of mie.

    Ik vind het lekker om bij dit soort gerechten ook wat zoet-zuur op tafel te zetten. Mijn suggesties: rabarberchutney, ingelegde bietjes of piccalilly.