Een simpele, maar o zo lekkere snijbiet curry met varkenshaas. Gebruik gerust tofu of tempe als vleesvervanger. Doordat ik al eerder dukkah gemaakt heb, is het echt heel gemakkelijke om deze curry met varkenshaas te maken. Niet gelijk wegklikken, want ook dukkah is serieus gemakkelijk om te maken!
Varieer curry gerust met andere groenten en vlees voor de afwisseling, bijvoorbeeld:
- kipfilet, peen, bleekselderij, venkel en ui
- kleine gehaktballetjes, peultjes, bosui, rode paprika
- pastinaak, pompoen, broccoli
- kikkererwten, spinazie, groene paprika en ui
De basis van de curry is voor mij altijd hetzelfde: 3 volle eetlepels dukkah, 300 ml vocht (water, kokosmelk of bouillon), 1 eetlepel sojasaus en als je er aan kunt komen 2 blaadjes limoenblad. Limoenblad is bij de meeste toko’s wel te koop onder de naam: Djeroek poeroet.
Als de saus te snel verdampt, doe je een beetje extra water erbij. Is de saus te waterig, laat je het langer inkoken.
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: snijplank en mes. |
Recept
Curry met varkenshaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Een simpele, maar o zo lekkere snijbiet curry met varkenshaas. Gebruik gerust tofu of tempe als vleesvervanger. Als je standaard dukkah maakt, is het echt heel gemakkelijke om deze curry met varkenshaas te maken.
Porties |
Bereidingstijd |
2 personen |
5 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
2 personen |
5 minuten |
| |
| |
Curry met varkenshaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Een simpele, maar o zo lekkere snijbiet curry met varkenshaas. Gebruik gerust tofu of tempe als vleesvervanger. Als je standaard dukkah maakt, is het echt heel gemakkelijke om deze curry met varkenshaas te maken.
Porties |
Bereidingstijd |
2 personen |
5 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
2 personen |
5 minuten |
| |
|
Ingrediënten
300 milliliter
Water (of kokosmelk of bouillon)
Instructies
Snijd de paprika en de ui. Doe 1 eetlepel olie in de pan en bak de ui en paprika 2 minuten.
Snijd ondertussen de varkenshaas in blokjes van ca 2 bij 2 cm.
Doe de varkenshaas bij de ui en paprika in de pan en bak het vlees even een minuut of 2 aan.
Doe de dukkah in de pan en roer goed door. Doe de sojasaus en limoenbladeren erbij met 300 milliliter water. Zet het vuur wat lager en laat het al roerend tot de gewenste dikte inkoken.
Blijf roeren, anders brand het aan de bodem van de pan aan.
Deze curry is erg lekker met een frisse salade en rijst, of mie.
Ik vind het lekker om bij dit soort gerechten ook wat zoet-zuur op tafel te zetten. Mijn suggesties: rabarberchutney, ingelegde bietjes of piccalilly.