Een simpele, maar o zo lekkere snijbiet curry met varkenshaas. Gebruik gerust tofu of tempe als vleesvervanger. Doordat ik al eerder dukkah gemaakt heb, is het echt heel gemakkelijke om deze curry met varkenshaas te maken. Niet gelijk wegklikken, want ook dukkah is serieus gemakkelijk om te maken!
Varieer curry gerust met andere groenten en vlees voor de afwisseling, bijvoorbeeld:
kipfilet, peen, bleekselderij, venkel en ui
kleine gehaktballetjes, peultjes, bosui, rode paprika
pastinaak, pompoen, broccoli
kikkererwten, spinazie, groene paprika en ui
De basis van de curry is voor mij altijd hetzelfde: 3 volle eetlepels dukkah, 300 ml vocht (water, kokosmelk of bouillon), 1 eetlepel sojasaus en als je er aan kunt komen 2 blaadjes limoenblad. Limoenblad is bij de meeste toko’s wel te koop onder de naam: Djeroek poeroet.
Als de saus te snel verdampt, doe je een beetje extra water erbij. Is de saus te waterig, laat je het langer inkoken.
Kookgerei
Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: snijplank en mes.
Recept
Curry met varkenshaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Een simpele, maar o zo lekkere snijbiet curry met varkenshaas. Gebruik gerust tofu of tempe als vleesvervanger. Als je standaard dukkah maakt, is het echt heel gemakkelijke om deze curry met varkenshaas te maken.
Porties
Prep Tijd
2personen
5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties
Prep Tijd
2personen
5minuten
Kook Tijd
10minuten
Curry met varkenshaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Een simpele, maar o zo lekkere snijbiet curry met varkenshaas. Gebruik gerust tofu of tempe als vleesvervanger. Als je standaard dukkah maakt, is het echt heel gemakkelijke om deze curry met varkenshaas te maken.
Snijd de paprika en de ui. Doe 1 eetlepel olie in de pan en bak de ui en paprika 2 minuten.
Snijd ondertussen de varkenshaas in blokjes van ca 2 bij 2 cm.
Doe de varkenshaas bij de ui en paprika in de pan en bak het vlees even een minuut of 2 aan.
Doe de dukkah in de pan en roer goed door. Doe de sojasaus en limoenbladeren erbij met 300 milliliter water. Zet het vuur wat lager en laat het al roerend tot de gewenste dikte inkoken. Blijf roeren, anders brand het aan de bodem van de pan aan.
Deze curry is erg lekker met een frisse salade en rijst, of mie. Ik vind het lekker om bij dit soort gerechten ook wat zoet-zuur op tafel te zetten. Mijn suggesties: rabarberchutney, ingelegde bietjes of piccalilly.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.