Courgette Curry
Vandaag maak ik een courgette curry. Ik heb een behoorlijke courgette liggen van bijna een kilo, deze wordt samen met 2 aardappeltjes en een handjevol Nieuw Zeelandse spinazie omgetoverd tot een fantastisch vegetarisch hoofdgerecht.
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediƫnten
Instructies
 1. Snijd de courgette in grove stukken van ca. 2 cm bij 2 cm en snijd de peper in dunne ringen. Als je van pittig houd, doe je de pitjes erbij. Ik gebruik ze zelf niet. Snijd de courgette niet te klein, anders blijft er niets meer van over en dat willen we niet. Doe de olie in de pan en zet het vuur hoog. Als de olie warm is doe je de courgette in de pan. Bak hem al roerend even 5 minuten en zet het vuur laag.
 2. Voeg nu de Oosterse kruiden, laurier, rode peper en het zout toe. Bak het met elkaar op een laag vuurtje zodat de courgette helemaal onder de kruiden zit. Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes. Voeg hem toe aan de courgette en kruiden. Doe nu de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Als de saus kookt, laat je hem zachtjes ca. een half uurtje pruttelen. Ondertussen kun je rest toevoegen aan de saus.
 3. Was en snijd de spinazie en doe hem in de pan.

  Snijd de peterselie fijn en doe hem in de pan.

  Snijd de kersen tomaatjes in kwartjes en voeg ze toe.

  Zet een pan op met water voor 2 eieren. Kook de eieren in 6 – 8 minuten bijna hard. Giet de eieren af en spoel na met koud water (laat ze schrikken). Pel de eieren en voeg ze (heel) toe aan de curry.

  Snijd als laatste de basilicum in reepjes en voeg het toe aan het geheel.

  Tot slot serveer ik er brannenkoeken bij. Het recept staat op de site. Mocht je het gemakkelijker vinden om iets te halen, kies dan voor naan brood en bereid het volgens aanwijzingen op de verpakking.

  Uit dit recept haal je 2 porties courgette curry en 2 porties curry soep.