Courgette Curry

courgette curryVandaag maak ik courgette curry. Ik heb een behoorlijke courgette liggen van bijna een kilo, deze wordt samen met 2 aardappeltjes en een handjevol Nieuw Zeelandse spinazie omgetoverd tot een fantastisch vegetarisch hoofdgerecht. Omdat ik niets van de saus wil missen, maak ik er een paar brannenkoeken bij. Je kunt er, om helemaal in Indische sferen te blijven ook een naanbroodje bij eten.

Courgette curry is een simpel en ontspannen gerecht. De ingrediënten krijgen de tijd om aan elkaar te wennen. Het staat ruim een half uur te pruttelen. Alles wordt langzaam, maar zeker een geheel en het enige dat jij doet is telkens een ingrediënt aan het geheel toevoegen om de courgette curry op te bouwen. De spinazie geeft zijn mooie groene kleur af aan de saus, de aardappel geeft de courgette curry body en de courgette neemt alle smaken op en lost half op in de saus waardoor het de hele curry bij elkaar brengt. Dit is een bordje geluk op tafel!

Ik vind het lekker om er een gekookt eitje bij te eten, maar in principe is dit optioneel. Als je het ei weg laat, is de courgette curry zelfs veganistisch.

Courgette is een veelzijdige en voorradige groente. Op mijn site vind je dan ook veel gerechten met courgette. Mie, spaghetti, macaroni, een lunchsalade of elegant voorgerechtje, zijn allemaal binnen handbereik en nu aangevuld met een courgette curry.

Variatie

courgette curry soepVan courgette curry maak je in no-time een heel bijzonder soepje, dat prima als voorgerecht geserveerd kan worden. Doe de curry met een beetje water (of bouillon) in de blender en mix tot het een romige soep is geworden. Maak de curry een dag van te voren, als je hem als soep wil serveren. Hij is de volgende dag net iets pittiger, aromatischer en geler (van de kurkuma).

Ik heb hem zelf gegarneerd met broccolibloemen uit mijn moestuin. Andere bloemen die ook een feest maken van de soep zijn Indische kers of roze uienbloemen.

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: Mes, snijplank en een grote pan.

 Recept Courgette curry

Courgette Curry
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Vandaag maak ik een courgette curry. Ik heb een behoorlijke courgette liggen van bijna een kilo, deze wordt samen met 2 aardappeltjes en een handjevol Nieuw Zeelandse spinazie omgetoverd tot een fantastisch vegetarisch hoofdgerecht.
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Courgette Curry
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Vandaag maak ik een courgette curry. Ik heb een behoorlijke courgette liggen van bijna een kilo, deze wordt samen met 2 aardappeltjes en een handjevol Nieuw Zeelandse spinazie omgetoverd tot een fantastisch vegetarisch hoofdgerecht.
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
850 gram Courgette
2 Aardappelen (Frieslanders)
1 handje Spinazie
2,5 theelepel Oosterse kruidenmix
2 takjes Basilicum
4 takjes Platte peterselie of koriander
2 blad Laurier
1 theelepel Zout
250 mililiter Kokosmelk
2 Eieren
3 eetlepel Koolzaadolie
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de courgette in grove stukken van ca. 2 cm bij 2 cm en snijd de peper in dunne ringen. Als je van pittig houd, doe je de pitjes erbij. Ik gebruik ze zelf niet. Snijd de courgette niet te klein, anders blijft er niets meer van over en dat willen we niet. Doe de olie in de pan en zet het vuur hoog. Als de olie warm is doe je de courgette in de pan. Bak hem al roerend even 5 minuten en zet het vuur laag.
  2. Voeg nu de Oosterse kruiden, laurier, rode peper en het zout toe. Bak het met elkaar op een laag vuurtje zodat de courgette helemaal onder de kruiden zit. Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes. Voeg hem toe aan de courgette en kruiden. Doe nu de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Als de saus kookt, laat je hem zachtjes ca. een half uurtje pruttelen. Ondertussen kun je rest toevoegen aan de saus.
  3. Was en snijd de spinazie en doe hem in de pan.

    Snijd de peterselie fijn en doe hem in de pan.

    Snijd de kersen tomaatjes in kwartjes en voeg ze toe.

    Zet een pan op met water voor 2 eieren. Kook de eieren in 6 - 8 minuten bijna hard. Giet de eieren af en spoel na met koud water (laat ze schrikken). Pel de eieren en voeg ze (heel) toe aan de curry.

    Snijd als laatste de basilicum in reepjes en voeg het toe aan het geheel.

    Tot slot serveer ik er brannenkoeken bij. Het recept staat op de site. Mocht je het gemakkelijker vinden om iets te halen, kies dan voor naan brood en bereid het volgens aanwijzingen op de verpakking.

    Uit dit recept haal je 2 porties courgette curry en 2 porties curry soep.