Choi spinazie pasta is een eenMans(beter gezegd “-vrouws”)gerecht, ik eet vanavond alleen en wil iets maken dat vol smaak zit, maar nauwelijks moeite kost. Dat betekent bijna geen afwas, supersnel klaar en op de bank kunnen eten.
Choi (familie van de paksoi) is qua smaak een rasechte spinaziesoort. Je kunt de choi 1-op-1 te vervangen voor een ander spinazie-achtig bladgroente. Bijvoorbeeld rode melde, tuin melde, klaroen, Nieuw Zeelandse spinazie, brave hendrik en zelfs andijvie of snijbiet.
Choi spinazie is heerlijk mals en maakt dit pastagerecht, het gerecht heeft verder weinig nodig; 2 kleine chipolata worstjes, basilicum en een zongedroogd tomaatje.
Van de choi spinazie kun je zowel steel als blad eten. De steel heeft een paar minuten langer de tijd nodig om gaar te worden. Snijd blad en steel los van elkaar, zodat je eerst de steel kunt toevoegen en daarna de bladeren.
Van het knapperige blad van de choi spinazie kun je echt fantastische chips maken. Kijk hier voor de bereiding. Je kunt de dip maken die bij het recept zit, maar een simpele knoflook dip smaakt hier ook al heerlijk bij. Deze is simpel gemaakt door 2 eetlepels mayonaise te mengen met een theelepel citroensap en een klein (of half) teentje knoflook en peper en zout naar smaak.
Als je dit gerecht voor je familie wil maken, kan dit natuurlijk prima. Je kunt eenvoudig het aantal porties aanpassen van 1 persoon naar 4, 5 of 6 personen. De ingrediënten lijst wordt automatisch aangepast aan het benodigde aantal.
Voor de pasta gebruik ik spaghetti of tagliatelle. Als jij fan bent van een ander type pasta, kun je hier wat mij betreft naar hartenlust mee variëren!
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: Snijplank en mes. |
Recept Choi spinazie pasta
Choi spinazie pasta
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Choi spinazie pasta is een eenMans(beter gezegd "-vrouws")gerecht, ik eet vanavond alleen en wil iets maken dat vol smaak zit, maar nauwelijks moeite kost.
| |
Choi spinazie pasta
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Choi spinazie pasta is een eenMans(beter gezegd "-vrouws")gerecht, ik eet vanavond alleen en wil iets maken dat vol smaak zit, maar nauwelijks moeite kost. |
Instructies
Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking (in ca. 8 minuten) beetgaar.
Pluk ondertussen de basilicum, was en snijd (grof) de choi spinazie.
Snijd de runderworstjes in ca. 1,5 cm. stukjes.
Knip de zongedroogde tomaat (2 helften) in dunne reepjes.
Doe een eetlepel olie in de pan en bak de stukjes runderworst samen met de zongedroogde tomaat een minuut of 3, voeg vervolgens de choi spinazie toe. Giet de pasta af en doe het in de pan bij de choi spinazie en runderworstjes. Snijd de basilicum grof en roer geheel even goed door.
Tijd om op te scheppen!