Brave Hendrik taart
Brave Hendrik is een soort spinazie, waarvan je het blad, de bloem (hij bloeit het hele jaar) en de scheuten kunt eten. Voor de Brave Hendrik taart gebruik ik blad en bloem. De plantjes waren nog jong, ik zal een volgende keer met de Brave Hendrik scheuten koken. De scheuten smaken een beetje als asperges!!
Porties Prep Tijd
10personen 10minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
10personen 10minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 190 graden.

    Taartorm bekleden met bakpapier. Deegplakjes opstapelen en uitrollen als ze ontdooid zijn. Deeg lap in de vorm leggen en de randjes afsnijden. Gaatjes in de bodem prikken en 10 minuten in de oven op 190 graden voorgaren.
  2. Rasp de aardappelen , snijd de brave hendrik in repen en snipper de ui.

    Doe 1 el olie in een pan en bak de aardappelen, brave hendrik en ui. Breng dit groentemengsel op smaak met peterselie, Italiaanse kruiden, raapstelenpesto en zout. (het lijkt nu te zout, maar dit wordt straks gecorrigeerd door te mengen met de zuivel)
  3. Meng in een mengkom, de room, melk, eieren en kaas. Voeg de groentemix toe, roer goed door en giet het mengsel over in de taartvorm.
  4. Brave Hendrik taartstuk Snijd de tomaat in plakjes en bedek de bovenkant van de taart met de tomatenplakjes.

    Zet de taart in de warme oven op 190 graden en bak hem 45 minuten tot 1 uur. De taart is van binnen sappig en groen van de verse Brave Hendrik. De bovenkant is goudbruin en bedekt met gekarameliseerde zoete tomatenschijfjes.